Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 7. 1. 2019 (hude poškodbe v nesreči, pogorela hiša, rop v frizerskem salonu)

07. 01. 2019 10:47

Minuli konec tedna smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali 165 interventnih dogodkov.

S področja cestnega prometa poročamo o 35 prometnih nesrečah. Eni s hudimi posledicami, eni z lažjimi in 33 z materialno škodo. Sedmim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, smo v zadnjih treh dneh zasegli vozila.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami smo včeraj okoli dveh zjutraj obravnavali v Koprivni, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem. 33-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil po lokalni makadamski cesti, je na ravnem delu ceste zapeljal desno, preko cestišča, v jašek meteornih voda. Voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola, alkotest mu je pokazal 0,86 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, se je v prometni nesreči hudo poškodoval. 26-letni sopotnik, ki je bil prav tako pod vplivom alkohola pa lažje. Ob tej priložnosti znova opozarjamo vse udeležence v cestnem prometu, naj ne vozijo, če so uživali alkohol.

Petek. 4. januar

Vlom v gradbeni zabojnik – Škofja vas

V petek v jutranjih urah smo bili obveščeni o vlomu v gradbeni zabojnik v Škofji vasi. Storilec je ukradel več orodja in električnih vodnikov.

Vlom v stanovanjsko hišo – Celje

V Šmarjeti pri Celju smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi pritlično okno, prostore preiskal ter ukradel nekaj gotovine in več kosov zlatnine.

Sobota, 5. januar

Požar – Galicija

V soboto, okoli pol petih zjutraj, smo v Galiciji obravnavali požar. Zagorel je nadstrešek ob stanovanjski hiši, ogenj se je nato razširil na strešje in notranjost hiše. V požaru je nastalo za okoli 40.000 € materialne škode. Prve ugotovite kažejo, da v omenjenem primeru ni šlo za kaznivo dejanje.

Poskus tatvine osebnega vozila – Dobja vas

V Dobji vasi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem je neznani storilec poskušal ukrasti osebno vozilo znamke Peugeot 206. Storilec je poskušal s spajanjem kontaktnih žic vozilo spraviti v pogon, kar mu ni uspelo, zato je pobegnil s kraja.

Rop – Celje
Okoli pol desetih dopoldne smo v Celju, na Vrunčevi ulici, obravnavali rop. Neznani moški, star okoli 40 let, s krajšo brado, oblečen v temnejša oblačila z rjavo kapo na glavi, je vstopil v frizerski salon, zagrozil lastnici in od nje zahteval denar. Ko je denar dobil je odšel iz salona v neznano smer.

Nedelja, 6. januar

Na zelenici v Celju smo obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel dva para smuči in smučarsko opremo, kolo, kolesarske čevlje, dva supa, avtomobilski strešni nosilec in več drugih stvari.

 

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi, Policijska uprava Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 1,277 seconds.