Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 7. 6. 2021 (tragična nesreča traktorista, divjanje voznikov začetnikov, eden v naselju 88 km/h, drugi na avtocesti 203 km/h,…)

07. 06. 2021 19:57

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 943 klicev občanov. 238 klicev je bilo interventnih, osem nujnih

63  interventnih  klicev  je  bilo  s  področja kriminalitete,18 s področja mejnih  zadev in tujcev,  112 s področja prometne varnosti in 81 s področja javnega reda in miru.

Konec tedna je tragično zaznamovala nesreča pri delu.

V  soboto,  nekaj  po  14.  uri, so bili obveščeni o nesreči s traktorjem, zaradi  posledic katere je umrl 66-letni traktorist.  Nesreča se je zgodila v  Zbelovski  Gori,  kjer je traktorist, ki je vozil preblizu roba njive, s traktorjem  zdrsel  po  strmem  hribu.  Hudo poškodovanega traktorista so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor, kjer je poškodbam podlegel.

Prometna varnost

V  zadnjih  treh  dneh  so  s  področja cestnega prometa izstopale prometne nesreče kolesarjev in dve  hujši kršitvi voznikov začetnikov.

Na  Koroški  cesti  v  Velenju  je  v  petek dopoldne, pri vožnji po klancu navzdol,  padla 64-letna kolesarka in se hudo poškodovala.

Pri  vožnji z Rahtela se je v petek huje poškodoval 63-letni kolesar, ki je zaradi  vožnje  s  prekratko varnostno trčil v kolesarko, ki je vozila pred njim. Kolesar se je pri padcu hudo poškodoval.

V soboto zvečer so prometno  nesrečo  s  hudo  poškodbo  kolesarja obravnavali   tudi   v   Klokočovniku.   56-letni   kolesar  je  padel  med
kolesarjenjem iz smeri Klokočovnika proti Ločam.

Minuli  vikend  so  obravnavali  še tri prometne nesreče kolesarjev, eno v Laškem  in  dve v Velenju. Trije kolesarji so se v prometnih nesrečah lažje poškodovali. O varnosti na kolesu: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/varno-na-kolo

Policisti  Postaje  prometne policije Celje so v petek zjutraj pri meritvah hitrosti  v  naselju Velika Pirešica zaznali kršitev prekoračene hitrosti vožnje  voznika  osebnega  avtomobila,  sicer  voznika  začetnika,  ki je v naselju vozil 88 km/h, ob upoštevanju varnostne razlike 83 km/h. Predpisana globa  je  1.000 € in 9 kazenskih točk. Ker gre za voznika začetnika, ki lahko doseže le 7 kazenskih točk, so na OS Celje podali obdolžilni predlog. Vozniku bo izrečen ukrep prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

V  soboto  popoldne  so  policisti  Postaje prometne  policije Celje pri meritvah hitrosti na avtocesti A1, izven naselja Lopata, zaznali kršitev prekoračene  hitrosti  še  enega voznika začetnika, ki je z osebnim vozilom vozil 203  km/h,  ob upoštevanju varnostne razlike 192 km/h. Predpisana globa  je  1.200 € in 9 kazenskih točk. Tudi v tem primeru so podali obdolžilni predlog, vozniku bo izrečen ukrep  prenehanje  veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Javni red in mir

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru  so  minuli  konec tedna ukrepali devetindvajsetkrat.

Kriminaliteta

V  petek  smo  na  Polzeli  obravnavali  vlom v prostore Kmetijske zadruge. Storilec je ukradel 100 folij za baliranje, vrednih okoli 7.000 €.

V  Trnovljah  pri  Celju je neznani storilec iz odklenjenega vozila ukradel nahrbtnik z dokumenti, gotovino in ključi.

V Malih Dolah je neznani storila vlomil v vrtno uto in ukradel več orodja.

Ilegalne migracije

V  Rogatcu smo v petek izsledili državljana Turčije, ki je ilegalno vstopil v Slovenijo. Tujec je zaprosil za azil.

V petek zvečer smo na avtocestnem počivališču Zima obravnavali  bolgarskega voznika  osebnega  vozila,  ki  je  prevažal  tri  turške državljane, ki so ilegalno  vstopili  v  Slovenijo.  Voznika  bomo  kazensko ovadili, trojica turških državljanov je zaprosila za azil.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
139 queries in 0,859 seconds.