Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 8. 3. 2021 (pri vstopu v Slovenijo predložil ponarejen PCR test, izsledili osem državljanov Bangladeša,…)

08. 03. 2021 13:01

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh  prejeli  741  klicev  občanov. 185 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Cestni promet

Minuli  vikend  so  na  območju  Policijske  uprave  Celje obravnavali dve prometni   nesreči  z lažjimi poškodbami in enaindvajset prometnih nesreč z materialno škodo.

V  Šentjanžu  pri Dravogradu se je v petek dopoldne lažje poškodoval voznik kolesa z motorjem, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Včeraj popoldne sta v Otiškem vrhu zaradi nepravilne strani in smeri vožnje trčili  dve  osebni  vozili.  V  trčenju  se  je  lažje poškodovala voznica osebnega vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvaindvajsetkrat.

Kriminaliteta

Na  Babnem,  na območju Policijske postaje Celje, je neznani storilec skozi vrata  terase  vlomil v stanovanjsko hišo. Prostore je preiskal, ukradel je več kosov nakita.

Na  mejnem prehodu Dobovec so v soboto obravnavali slovenskega državljana, ki  je  pri  vstopu  v  Slovenijo  predložil ponarejen PCR test. Po zbranih obvestili ga bodo kazensko ovadili.

Včeraj   zjutraj  so  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva  na  avtocestnem počivališču   Lopata.   Neznani  storilec  je  iz  rezervoarja  madžarskega tovornega  vozila  medtem,  ko  je voznik počival, ukradel okoli 400 litrov goriva.

V  dopoldanskih  urah  so  bili  obveščeni  o  vlomu v stanovanjsko hišo v Gotovljah. Podatkov o tem, če je storilec kaj ukradel, policisti še nimajo.

V  Žalcu  so  obravnavali poskus vloma v stanovanje več stanovanjske hiše. Storilec je lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

V  Šempetru  v  Savinjski  dolini  je neznani storilec vlomil v kombinirano vozilo  in  ukradel  torbo  z  dokumenti,  bančnimi  karticami  in mobilnim telefonom.

Včeraj  dopoldne  je  na  Planini na Pohorju zagorela stanovanjska hiša. Po prvih podatkih je do požara prišlo zaradi pregretja dimnika. Tuja krivda je izključena.

Iz  delovnega  stroja, parkiranega na delovišču na Ulici bratov Vošnjakov v Celju, je neznani storilec ukradel različno orodje.

Ilegalne migracije

Včeraj  popoldne  so  na  območju  Donačke gore izsledili osem državljanov Bangladeša,  ki  so  ilegalno  vstopili  v Slovenijo. Zaradi izčrpanosti so enemu  od  njih  pomoč  nudili v Zdravstvenem domu v Šmarju pri Jelšah in v nadaljevanju še v celjski bolnišnici. Postopki z njimi še potekajo.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 3,249 seconds.