Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 8. 7. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 750 klicev občanov. 202 klica sta bila interventna, 6 nujnih.

64 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 85 s področja prometne varnosti in 76 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Od petka do danes so policisti obravnavali 2 prometni nesreči s hudimi poškodbami, 10 z lažjimi in 17 prometnih nesreč z materialno škodo. Dva voznika so policisti pridržali do streznitve, trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Prvo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so včeraj dopoldne obravnavali v Zgornji Vižingi, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, padel kolesar.

V Nazarjah je v popoldanskih urah padla kolesarka, ki se je prav tako huje poškodovala.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali v 31 primerih.

Kriminaliteta

V Radečah so policisti v petek obravnavali drzno tatvino. Dva neznanca sta prišla do hiše, v kateri biva starejša občanka. Pod pretvezo, da morata popisati električni števec, je eden pred hišo zamotil občanko, drugi se je medtem izmuznil v hišo in ukradel gotovino.

V Tepanju so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilca sta ukradla gotovino in zlatnino. S kraja sta se odpeljala z belim Peugeotom 206 zagrebških registrskih številk.

Drzno tatvino so policisti obravnavali tudi v Pristavi pri Mestinju. Storilec je v hišo najverjetneje vstopil skozi odklenjena vrata in ukradel tri zlate verižice.

V petek je nekaj čez polnoč lastnika stanovanjske hiše na območju Braslovč prebudil ropot, ki ga je storilec povzročil z vlomom v stanovanjsko hišo. Lastnik je storilca zadržal do prihoda policistov. 42-letnega storilca, doma z žalskega območja, bodo policisti kazensko ovadili.

V noči s petka na soboto so policisti vlom v stanovanjsko hišo obravnavali tudi v Klokočovniku. Storilec je ukradel več zbirateljskih kovancev.

Včeraj so bili policisti obveščeni o vlomu v vozilo na območju Mozirja. Storilec je v vozilo vlomil ponoči, medtem, ko je bil lastnik vozila na poroki. Storilec je iz vozila ukradel gotovino in tri bančne kartice. Z eno je uspel na bankomatu dvakrat dvigniti gotovino.

Najdeno kolo

Na žalski policijski postaji hranijo najdeno žensko kolo znamke Bottecchia, tip City Bike, bele barve z  vijoličnimi napisi. Lastnik oziroma lastnica ga lahko z dokazili o lastništvu prevzame na Policijski postaji Žalec