Poročilo Policijske uprave Celje: sobota, 29. 10. 2022 (kradli nafto, vlom v avtomat, vstop v hišo, hujše poškodbe v nesreči, 8 neznancev na enega)


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 354 klicev občanov. 104 klici so bili interventni, dva nujna.

32 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 42 s področja prometne varnosti in 28 s področja javnega reda in miru.

V jutranjih urah smo bili obveščeni, da je v Vinski Gori, neznani storilec iz rezervoarja tovornega vozila ukradel okoli 200 litrov nafte.

V Dobji vasi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, so obravnavali vlom v avtomat za izdajanje žetonov v avtopralnici. Storilec je ukradel žetone in gotovino. Lastniku je dodatne stroške povzročil še z uničenjem avtomata.

V Kapli, na območju Policijske postaje Žalec, so obravnavali tatvino. Neznana ženska in moški sta vstopila v odklenjeno stanovanjsko hišo in ukradla denarnico.

Okoli 15. ure, so v Voducah, na območju Policijske postaje Šentjur, obravnavali prometno nesrečo, s hudimi telesnimi poškodbami. Povzročil jo je 57-letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v osebno vozilo, katerega voznica je pred njim zavijala v levo. 32-letna voznica se je v trčenju huje poškodovala.

Okoli 21. ure smo v Celju obravnavali sum storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. Po do sedaj zbranih podatkih naj bi osem neznancev na terasi gostinskega lokala na Ljubljanski cesti v Celju, napadlo 30-letnega Celjana, ki je napadalcem poskušal zbežati in je stekel proti lokalu na
Malgajevi ulici, kjer je padel, neznanci, ki so ga napadli in lažje poškodovali, pa so se razbežali. V omenjenem primeru intenzivno zbiramo obvestila in opravljamo ostala preiskovalna dejanja za izsleditev osumljenih.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi