Poročilo Policijske uprave Celje: sobota, 9. 5. 2020 (opiti vozniki, požara)

09. 05. 2020 09:57

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je v zadnjih 24 urah poklicalo 313 občanov. 92 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Od včerajšnjega dogajanja izpostavljajo požar v Ostrožnem pri Ponikvi, v katerem je umrla 81-letna ženska. O požaru so bili policisti obveščeni okoli 19.20 ure. 81-letnico, ki je v stanovanjski hiši živela sama, so v hišnih prostorih med gašenjem našli gasilci, ki so ji skušali pomagati, vendar je bilo žal že prepozno. Vzrok požara še ni potrjen. Z ogledom kriminalisti nadaljujejo danes.

Policisti še vedno opažajo, da je alkohol vse prepogosto prisoten pri voznikih. Na območju Policijske postaje Šentjur so včeraj popoldne, v roku dveh ur, obravnavali tri močno pijane voznike. V Dramljah, pri izvozu iz avtoceste so ustavili voznika, ki je imel več kot 2 promili alkohola v krvi. V Dobju so kontrolirali dva voznika, ki sta imela okoli 1,30 promila alkohola v krvi. Vsem trem so izrekli globo v višini 1.200 €, jim odvzeli vozniška dovoljenja in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Vsi trije so si prislužili še 18 kazenskih točk.

Okoli pol dveh zjutraj so močno pijanega voznika ustavili tudi na Čopovi ulici v Celju. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel več kot 1,40 promilov alkohola v krvi. Tudi njega je doletela ista sankcija, kot prej omenjene kršitelje.

Voznike znova opozarjajo, da je vožnja pod vplivom alkohola zelo nevarna in skrajno neodgovorna. Prisotnost alkohola pri udeležencih cestnega prometa bomo tudi v prihodnjih dneh dosledno preverjali in ukrepali.

Kriminaliteta

V Vojniku so policisti obravnavali tatvino kolesa z motorjem znamke SYM Orbit, registrskih številk CE 0J U2. Vozilo je bilo parkirano pred gostinskim lokalom na Jenkovi ulici.

V Velenju, na Starem trgu, je neznani storilec z ostrim predmetom prerezal vse štiri pnevmatike.

Na avtocestnem počivališču Tepanje so obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je okoli 800 litrov goriva ukradel iz rezervoarja litvanskega tovornega vozila.

V trgovini trgovskega centra v Celju so obravnavali tatvino. Storilec, ki ga bomo kazensko ovadili, je ukradel tablični računalnik in slušalke.

V Velenju je neznani storilec ukradel moško gorsko kolo znamke Giant, ki je bilo parkirano in zaklenjeno pred stanovanjskim blokom na Jurčičevi cesti v Velenju. Kolo je po oceni lastnika vredno okoli 600 €.

V trgovini v Žalcu je neznani storilec ukradel štiri parfume vredne dobrih 220 €.

Iz skladišča podjetja v Velenju je neznani storilec ukradel visokotlačni čistilec.

Iz rastlinjaka na območju Laškega je neznanec ukradel nekaj sadik paradižnika.

Prometna varnost

V Radmirju se je v prometni nesreči huje poškodoval 64-letni motorist, ki je pri odcepu za Meliše, zavil desno z regionalne na lokalno cesto. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je padel in se hudo poškodoval.

V Slovenj Gradcu smo zasegli osebna vozila trem voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj. Osebni vozili so včeraj voznikoma zasegli tudi na območju Žalca in Velenja.

Ostalo

V Bezenškovem Bukovju so v popoldanskih urah obravnavali požar. Zagorelo je ostrešje stanovanjske hiše.  Najverjetneje je zagorelo zaradi napake na električni napeljavi. Škodo ocenjujejo na okoli 10.000 €.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 1,063 seconds.