Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 1. 7. 2020 (roparska tatvina v Celju – policisti prosijo za informacije)

01. 07. 2020 16:05

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah prejeli  382 klicev občanov,  87 klicev je bilo interventnih.

Kriminaliteta

Na območju Hrenove, občina Celje, so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo iz katere je storilec odtujil večjo količino gotovine in vrednejše predmete. V času vloma je bilo na kraju vloma opaženo osebno vozilo znamke Citroen, starejše izdelave in temnejše barve. Vse občane naprošamo, da v kolikor imajo kakršnekoli informacije v zvezi navedenega vozila ali druge informacije, da o tem obvestijo Policijo na številko 113.

Ob 17.22 uri so bili obveščeni o izvršeni tatvini v trgovskem centru v Celju, katerega sta izvršili dve ženski. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da sta osumljeni izvršili kaznivo dejanje  roparske tatvine, saj sta iz trgovine odtujili več vrednejših predmetov in s kraja pobegnili. Ena izmed osumljenih je močnejše postave, stara okoli 50 let, kratkih las segajočih do vratu, druga je stara od 30 do 40 let, visoka okoli 170 cm. Oblečeni sta bili v kratki majici svetlejše barve, govorili sta angleško in nemško. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi navedenega kaznivega dejanja. Vse občane naprošamo, da v kolikor razpolagajo s kakršnimikoli informacijami v zvezi navedenega kaznivega dejanja, da o tem obvestijo Policijo na številko 113.

Na območju Levca je storilec odtujil 11 rol strešne folije. Na območju Šentruperta, občina Braslovče je storilec poizkušal vlomiti v stanovanjsko hišo, nastala je materialna škoda.  

Ilegalni prehodi državne meje

Včeraj popoldne so policisti PP Šmarje pri Jelšah na območju Kunšperka prijeli 8 državljanov Afganistana, ki so ilegalno prestopili državno mejo. Dva tujca sta zaprosila za azil, ostali pa bodo predani hrvaškim varnostnim organom.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in devet v katerih je nastala materialna škoda. Dvema voznikoma so policisti zasegli vozili zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja.

Javni red in mir  

Policisti so obravnavali 7 kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in 4 kršitev v zasebnem prostoru. Dva kršitelja so pridržali. 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 2,179 seconds.