Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 1. 9. 2021 (pijan voznik, policisti opozarjajo ob začetku šole, poškodba pri podiranju dreves,…)

01. 09. 2021 11:28

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah prejeli 276 klicev občanov. 71 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

21  interventnih  klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

S  področja  cestnega  prometa policisti poročajo o sedemnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

V  Tepanju so včeraj zjutraj obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus  z alkotestom pokazal, da je imel 0,79 miligramov alkohola v litru izdihanega  zraka.  Sledi  obdolžilni  predlog.  Ker je vozil brez ustrezne kategorije vozniškega dovoljenja so mu zasegli vozilo.

Glede  na  to, da se danes v šolske klopi vračajo učenci in dijaki in da bo prometa odslej zopet bistveno več, želijo policisti opozoriti na odgovorno vožnjo oz. odgovorno  kakršnokoli  aktivno udeležbo v cestnem prometu slehernika. Tako vozniki,  šolarji,  njihovi  starši   oziroma  spremljevalci naj se ves čas obnašajo  odgovorno  in strpno. Le na takšen način bomo dosegli sožitje med različnimi  kategorijami  udeležencev  cestnega  prometa in s tem zmanjšali možnost  nastanka  konfliktnih situacij, posledično pa prometnih nesreč. Ne le  voznike,  tudi  otroke  je  potrebno ves čas opozarjati in vzgajati, da razigranost, nepremišljenost ali kakšno drugo neprimerno vedenje lahko vodi v  situacijo,  ko  bodo ostali udeleženci (običajno vozniki motornih vozil) postavljeni  pred nerešljivo situacijo. Zato je v  prometu potrebno ravnati spoštljivo  in  previdno.  Pa ne le v okolici šol in  ne le v prvih šolskih dneh, temveč vedno in povsod.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so  včeraj ukrepali štirikrat.

Na Koroški cesti v Šoštanju so obravnavali požar. Okoli 8. ure je zagorelo v  stanovanju  stanovanjskega bloka. Ogenj je stanovanje v celoti uničil. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Na  območju Mislinje so obravnavali nesrečo pri delu. 52-letni moški se je poškodoval  pri  podiranju drevja v gozdu. Poškodoval ga je vrh drevesa, ki se  je odlomil in padel nanj. 52-letnik je pri delu uporabljal vso potrebno zaščitno opremo.

Na  Brodarjevi ulici v Celju je neznani storilec na osebnem vozilu prerezal tri pnevmatike.

V  Zagradu,  na  območju Celja, je neznani storilec vlomil v osebno vozilo. Ukradel  ni  ničesar, lastniku je s poškodovanjem vozila povzročil za okoli 500 € škode.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 1,028 seconds.