Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 10. 3. 2021 (izogibal se je policijski kontroli, ker je v avtu orožje brez orožne listine,…)

10. 03. 2021 15:50

Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje so včeraj prejeli 246 klicev občanov. 69 klicev je bilo interventnih.

Cestni promet

Včeraj  so  obravnavali   osem  prometnih  nesreč z materialno škodo. Trem voznikom,  ki  so vozili brez vozniških dovoljenj so zasegli vozila. Dvema so zasegli osebni vozili, enemu pa kolo z motorjem.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirinajstkrat.

Kriminaliteta

V  Celju,  na  Orožnovi  ulici,  je  neznani  storilec  z  osebnega  vozila parkiranega   pod   nadstreškom  ob  stanovanjski  hiši,  ukradel  sprednje žaromete.  Lastniku  je  dodatno  škodo  povzročil še s poškodovanjem maske vozila.

Voznik, ki se je izogibal policijski kontroli, prevažal orožje za katerega ni imel dovoljenja

Policisti   Policijske  postaje  Dravograd   so  med  vikendom  na  območju Dravograda  obravnavali 20-letnega voznika osebnega vozila, ki se je, ko je opazil policijsko patruljo, skušal izogniti kontroli.

Pri postopku sta policista opazila, da je imel za voznikovim sedežem lovsko puško  in  strelivo.  Ker ni imel orožne listine, so mu orožje zasegli  in uvedli  postopek  o  prekršku  po  Zakonu o orožju, saj je posedoval orožje brez orožne listine.

V nadaljevanju so ugotovili, da je zaseženo orožje last  drugega 20-letnika,  ki z orožjem in strelivom ni ravnal skrbno in ga je posodil osebi, ki nima orožne listine.

Tudi zoper njega so uvedli postopek o prekršku po Zakonu o orožju in zaradi njegove nezanesljivosti podali na Upravno enoto  Slovenj Gradec pobudo za odvzem orožja, streliva in orožne listine.

Povezava do ankete o zadovoljstvu občanov z delom policije: https://www.policija.si/policija_anketa/index.php?r=survey/index&sid=851457&lang=sl

M.T.//PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 1,222 seconds.