Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 13. 1. 2021 (poštena občanka, poziv vozniku in očividcem nesreče v Velenju, iz torbice ukradel denarnico in gotovino,…)

13. 01. 2021 10:33

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah   prejeli  217  klicev  občanov.  51 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

S  področja cestnega prometa poročamo o štirih prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih in osmih z materialno škodo.

V   Zidanem  Mostu  sta zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo  okoli 13.  ure  trčili  dve  osebni  vozili.  V  trčenju  se je lažje poškodovala sopotnica  v vozilu oškodovanega voznika. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

V  bližini  Šmartinskega  jezera  na  območju   Celja  so  okoli  14.  ure obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je  pod  vplivom  alkohola  zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v osebno vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Povzročitelj, ki je imel nekaj  več  kot  eno  promilo  alkohola v krvi, se v trčenju ni poškodoval. Lažje  sta  se  poškodovala  voznik  drugega  udeleženega  vozila in njegov sopotnik. Povzročitelja prometne nesreče bodo kazensko ovadili.

Dobro  promilo  alkohola  v krvi je imel tudi voznik osebnega vozila, ki je danes  nekaj čez polnoč zapeljal z vozišča v Topolšici in zdrsel po strmini ter  se  ustavil  tik  pred  stanovanjsko  hišo.  Povzročitelj  se je lažje poškodoval.  Zaradi  povzročitve prometne nesreče sledi obdolžilni predlog, zaradi  kršitve odloka, ki prepoveduje gibanje v nočnem času, so mu izdali še plačilni nalog.

Policisti ob tem znova pozivajo  povzročitelja  včerajšnje  jutranje prometne nesreče v semaforiziranem  križišču  Ceste talcev, Partizanske ceste, Ceste Františka Foita in Starega trga v Velenju, ki je včeraj ob 6.45 uri, trčil v 60-letno peško  in  s  kraja  odpeljal  ne da bi ustavil in peški nudil pomoč, da se oglasi  na Policijsko postajo Velenje ali pokliče na telefonsko številko 03 898 61 00. Za informacije prosimo tudi morebitne očividce.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali šestkrat.

S področja kriminalitete izpostavljamo tatvino.

V  poslovnih  prostorih  na  Kosovelovi  ulici  v Celju je neznani storilec včeraj zaposleni iz torbice ukradel denarnico z gotovino in dokumenti.

Da  ne  bodo  policijskih  poročil  zaznamovale  zgolj slabe in hude zgodbe policisti danes za konec dodajajo vestičko o pošteni občanki, ki je včeraj zjutraj na bankomatu  v  Slovenj  Gradcu  našla  višjo vsoto denarja in ga prinesla na policijsko postajo. Hvaležna lastnica je gotovino včeraj že prevzela.

PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 1,168 seconds.