Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 15. 5. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 250 klicev občanov. 54 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.

16 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 3 s področja mejnih zadev in tujcev, 23 s področja prometne varnosti in 11 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali 2 prometni nesreči z lažjimi poškodbami in 10 prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

Okoli 14. ure so bili policisti obveščeni o požaru v Velikem Vrhu, na območju Šmartnega ob Paki. Ogenj je v celoti uničil gospodarsko poslopje. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi samovžiga sena.

V zadnjih 24 urah so policisti obravnavali tri tatvine vozil.

Na Teharjah je neznanec včeraj  ukradel osebno vozilo znamke Renault Megane. V Javorniku, na območju Raven na Koroškem pa moped, znamke Longjia Firefox.

Danes zjutraj so bili policisti obveščeni še o tatvini osebnega vozila znamke BMW 530 D. Storilec ga je ukradel s parkirišča stanovanjskega bloka v Zrečah.

Na Prevaljah je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel več električnega ročnega orodja.

V Velikem Širju so policisti obravnavali tatvino. Medtem, ko je bila lastnica v bližini počitniške hišice, je neznani storilec vstopil v prostore in ukradel nakit in gotovino.

Danes, okoli enih zjutraj, so bili policisti obveščeni o vlomu v bencinski servis v Mozirju. Storilec je ukradel nekaj cigaret in energijskih pijač.