Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 15. 7. 2020 (goljufija pri vplačilu športne napovedi, iz torbice ukradel denarnico,…)


Policijska uprava Celje – pregled dogodkov

Celje, 15. julij 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 285 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih.

S področja cestnega prometa so obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami udeleženih in sedem z materialno škodo.

Dvema voznikoma so zasegli vozili. V Črni na Koroškem so zasegli manjše tovorno vozilo, ki ga je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na območju Šmarja pri Jelšah so vozniku zasegli osebno vozilo, ki ga je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal 0.38 mg/l alkohola po izdihanem zraku.

Na območju Mozirja so policisti pridržali voznico, ki je odklonila preizkus alkoholiziranosti.

Policisti PP Celje so obravnavali dve prometni nesreči v katerih sta bila udeležena kolesarja, ki sta se pri vožnji zaradi padca lažje telesno poškodovala.

S področja kriminalitete poročamo o sedmih kaznivih dejanjih.

Policisti so na območju Žalca, Celja in Velenja obravnavali tatvino izdelkov v trgovini, v dveh primerih prehrambnih izdelkov v enem primeru pa oblačil. Pri tatvinah so zaposleni v vseh primerih zalotili ženske, zoper katere bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Storilec je v Štorah oškodovanki iz torbice odtujil denarnico v kateri so bili dokumenti in bančna kartica. Storilec je po tatvini poizkušal opraviti dvig denarja na bankomatu.

V Celju so policisti obravnavali goljufijo, kjer je storilec zaposleno pri vplačilu iger na srečo, ogoljufal pri vplačilu listka za športno loterijo.

V Celju na Pohorski ulici je storilec izpred hiše odtujil starejše kolo. Prav tako so policisti v Celju na Ljubljanski cesti obravnavali tatvino, kjer je storilec na delovišču iz delovnega stroja odtujil gorivo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj štirikrat ukrepali v javnih in trikrat v zasebnih prostorih.

Policisti PP Rogaška Slatina so obravnavali državljana Turčije, ki je ilegalno prestopil državno mejo in ga bodo danes predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Celje