Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 16. 1. 2019 (nesreča s smrtnim izidom, ilegalni prebežniki, Britanec z ukradenim vozilom, drzna tatvina…)

16. 01. 2019 11:13

Včeraj so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali 68 interventnih dogodkov.

V tragičnem dogodku na območju Dobrovelj pri Mozirju je včeraj umrl 41-letni domačin. Okoli 18.30 ure je 41-letnemu vozniku, pri vožnji po klancu navzgor vozilo ugasnilo. Ker ga ni uspel spraviti v pogon je z ugasnjenim vozilom, v prostem teku in z odprtimi vrati, vzvratno zapeljal po strmini navzdol. Pri tem je vozilo trčilo v drevo, voznik je padel iz vozila, vozilo pa je zapeljalo čezenj. Zaradi hudih poškodb je 41-letnik na kraju umrl.

S področja prometa poročamo še o primeru nevarne vožnje in zasegih vozil.

Nevarna vožnja – Šentjur

Šentjurski policisti so včeraj na območju Šentjurja obravnavali primer nevarne vožnje. 21-letni voznik, sicer večkratni kršitelj cestno prometnih predpisov, ni ustavil na znake policistov in je z nevarno vožnjo nadaljeval v smeri proti Grobelnem, pri čemer je nevarno prehiteval, vozil po pločniku in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v ograjo mostu. Po trčenju je poskušal policistom peš pobegniti, vendar mu ni uspelo. Policisti so 21-letniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, neregistrirano vozilo na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, avtomobil zasegli. Voznika bodo zaradi nevarne vožnje kazensko ovadili.

Ukradeno vozilo – Dramlje

Na avtocestnem izvozu Dramlje so sinoči policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe, ustavili 41-letnega voznika, državljana Velike Britanije, ki je vozil novejši osebni avtomobil s švedskimi registrskimi tablicami, za katerega je bilo ugotovljeno, da je bilo ukradeno. Vozniku smo vozilo zasegli, danes bomo nadaljevali s postopkom.

Zasegi vozil – Bukovska vas, Ljubija in Čečovje

V Bukovski vasi, na območju Policijske postaje Dravograd, so policisti včeraj zasegli osebno vozilo voznici, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V Ljubiji, na območju Policijske postaje Mozirje smo kolo z motorjem zasegli vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja smo osebno vozilo včeraj zasegli še vozniku v Čečovju, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem.

Na Mejnem prehodu Dobovec v vozilu odkrili državljane Afganistana

Na Mejnem prehodu Dobovec so sinoči policisti pri skupni mejni kontroli s hrvaškimi varnostnimi organi, v turškem tovornem vozilu, ki je v Slovenijo pripeljal kabine traktorjev, našli 6 državljanov Afganistana. Policisti so pri kontroli pri meritvah CO2 opazili odstopanja, nakar so predstavniki hrvaške carine odstranili carinsko zalivko in v kabinah traktorjev odkrili 6 afganistanskih državljanov. Vseh šest so v postopek prevzeli hrvaški varnostni organi. Fotografije prilagam.

afganistanci
Zalivka in stoječiAfganistanci

V nadaljevanju še o dogajanju s področja kriminalitete

Vlom v osebno vozilo – Žalec

Na Kidričevi cesti v Žalcu so policisti včeraj obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je vozilo preiskal, ukradel ni ničesar. Lastnici je škodo povzročil z razbitjem stekla.

Poskus drzne tatvine – Zbelovska gora

Na Zbelovski gori so policisti včeraj obravnavali poskus drzne tatvine. Neznanec je
skozi odklenjena garažna vrata vstopil v hišo. Na poti v mansardne
prostore, ga je preden je uspel karkoli ukrasti, zalotila lastnica.
Storilec je uspel pobegniti.

Vlom v stanovanjsko hišo – Velenje

Na območju Velenja je neznani storilec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Ukradel ni ničesar.

*naslovna fotografija (Afganistanec skrit v turškem tovornem vozilu)

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 2,482 seconds.