Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 16. 10. 2019 (močno pijan tovornjakar na avtocesti, poškodovanje stroja,…)


Včeraj so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali 71 interventnih dogodkov.

Vloma v stanovanjski hiši – Podvin in Žiče

V Podvinu je storilec v hišo vlomil skozi balkonska vrata in ukradel več kosov zlatnine.

V Žičah je storilec v hišo vlomil skozi pritlično okno, pred tem pa je z vlamljanjem poškodoval vhodna vrata. Prostore je preiskal. Ukradel ni ničesar.

Vlom v gostinski lokal – Celje

Na Stanetovi ulici v Celju so obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je ukradel menjalni denar ter več alkoholnih in brezalkoholnih pijač.

Tatvine nafte in poškodovanje delovnega stroja – Celje in Gabrovlje

Na Ribarjevi ulici v Celju so včeraj obravnavali tatvino okoli 300 litrov nafte, ki jo je neznani storilec ukradel iz rezervoarja tovornega vozila.

Tatvino dobrih 50. litrov nafte so včeraj obravnavali še v Gabrovljah. Tudi v tem primeru jo je storilec ukradel iz rezervoarja tovornega vozila.

Na Bežigrajski cesti v Celju je neznani storilec vlomil v nakladalni delovni stroj in ukradel okoli 80 litrov nafte ter v kabini zanetil požar. S tatvino in poškodovanjem stroja je povzročil večjo materialno škodo.

Cestno prometne kršitve na avtocesti

Policisti Postaje prometne policije Celje v zadnjih dneh poostreno nadzirajo voznike tovornih vozil in avtobusov v javnem cestnem prometu. V ponedeljek so na avtocesti obravnavali tujega voznika skupine vozil, sestavljene iz vlečnega in priklopnega vozila, pri katerem je obstajal sum manipulacije zapisovalne naprave – digitalnega tahografa v vlečnem vozilu.

Za vlečno vozilo so odredili izredni tehnični pregled zapisovalne naprave, kjer so zaznali tehnično nepravilnost oziroma pomanjkljivost na zapisovalni napravi, zaradi česar le ta ni pravilno delovala. Vozniku in tuji pravni osebi so policisti Postaje prometne policije Celje izrekli globo.

Sinoči je na Operativno komunikacijski center PU Celje poklicala občanka in povedala, da po avtocesti, v smeri proti Mariboru, nezanesljivo vozi voznik tovornega vozila. Policisti postaje prometne policije Celje so voznika skupine vozil, sestavljene iz vlečnega in priklopnega vozila – cisterne, ki ni vozil po sredini prometnega pasu, ustavili izven naselja Arja vas. Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti in ugotovili, da je imel 1.39 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so odredili pridržanje, zoper njega bodo podali še obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Celju. Voznici, ki je Policijo opozorila na nezanesljivo vožnjo voznika, se policisti zahvaljujejo.

polovicka-rokomenta-simfonija