Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 18. 3. 2020 (potisnil ga je v Savinjo, uporaba številk 112 in 113)

18. 03. 2020 09:09

V zadnjih 24 urah so na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje sprejeli 176 klicev. V 38 primerih je šlo za interventne dogodke, v enem primeru za nujnega.

Kriminaliteta

Vloma v kleti stanovanjskega bloka – Velenje

Na Goriški cesti v Velenju je neznani storilec vlomil v dve kleti stanovanjskega bloka. Iz ene je ukradel ženko kolo znamke Leader iz druge pa moško kol znamke Nakamura.

Poškodovanje tuje stvari – Velenje

V Velenju je neznani storilec poškodoval štiri vozila taksi podjetja. Na vozilih je z ostrim predmetom povzročil več risov.

Poskus vloma v gostinski lokal – Šoštanj

V Šoštanju je neznani storilec poskušal vlomiti v gostinski lokal. Lastniku je škodo povzročil s poškodovanjem vhodnih vrat.

Javni red in mir

Na savinjskem nabrežju v Celju sta se včeraj sprla dva moška, eden je drugega potisnil po nabrežju v reko Savinjo. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

V poznih večernih urah so v Celju pridržali občana, ki je pijan kršil javni red in mir.

Obvestilo o uporabi številk 112 in 113:

Zaradi povečanega števila klicev na številko policije 113 in enotno evropsko številko za klic v sili 112 obveščajo, da sta ti dve številki namenjeni klicu v sili, in ne informacijam glede korona virusa. Za zanesljive informacije glede koronavirusa pokličite na številko 080 14 04.

Na 113 pokličete za obveščanje o kršitvah javnega reda in miru, o prometnih nesrečah, kaznivih dejanjih. Torej takrat, ko ljudje potrebujejo pomoč policije.

Na 112 pa, če potrebujete nujno pomoč zdravnikov ali gasilcev, nujno veterinarsko pomoč, pomoč gorskih in jamarskih reševalcev ter drugih reševalnih enot.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 1,649 seconds.