Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 19. 6. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 230 klicev občanov. 51 klicev je bilo interventnih.

21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 3 s področja mejnih zadev in tujcev, 20 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, eno z lažjimi poškodbami in deset prometnih nesreč z materialno škodo.

Včeraj popoldne so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s hudimi poškodbami, ki se je že v dopoldanskih urah zgodila v Velenju. V prometni nesreči se je huje poškodovala starejša voznica posebnega vozila, saj je v vozilu zmanjkalo elektrike in se je prevrnilo na prehodu s kolesarske steze na pločnik.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali dvakrat

Kriminaliteta

Prizor s požarišča; vir foto: PGD Zreče

Včeraj okoli 17. ure so bili policisti obveščeni o požaru v podjetju v Zrečah. Do požara je prišlo, ker je razneslo hidravlično cev kladiva, pri čemer je olje iz hidravlične cevi brizgnilo po sosednji peči, kjer  se je zaradi vročine vnelo. Ogenj, ki je zajel delujočo peč ter razpršeno hidravlično olje, je nato zajel še izolacijo ventilacije ter se razširil  še na ostrešje podjetja.

Na pokopališču v Vuzenici so policisti obravnavali vlom v svečomat. Storilec je ukradel kovance, škodo je povzročil še s poškodovanjem svečomata.

V Šmihelu, na območju Policijske postaje Laško, je neznani storilec iz odklenjene stanovanjske hiše ukradel orodje.