Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 2. 8. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 373 klicev občanov. 70 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

26 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev,  30 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Poleg prometne nesreče, v kateri je včeraj umrl 67-letni voznik osebnega vozila in o kateri so že poročali, so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali še eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, dve z lažjimi in 12 prometnih nesreč z materialno škodo.

Včeraj so okoli 16.30 ure prometno nesrečo s hudimi poškodbami obravnavali na cesti Celje–Laško, pri odcepu za Košnico. Povzročil jo je 25-letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor nad vozilom, trčil v varnostno ograjo na levi strani vozišča, nato pa s prednjim desnim delom  trčil v osebno vozilo, ki ga je  nasproti pravilno pripeljal  53-letni voznik. V prometni nesreči sta se hudo poškodovala oba voznika in mladoletni sopotnik v vozilu povzročitelja. 25-letnega povzročitelja prometne nesreče bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

V Celju so policisti včeraj obravnavali drzno tatvino. Neznani storilec je ponoči, ko je oškodovanka spala, vstopil v stanovanje ter ukradel zlatnino, denarnico z dokumenti in bančnimi karticami, prenosni računalnik in mobilni telefon ter ključe vozila. Z dvorišča je ukradel še osebno vozilo znamke Renault Clio.

V Žalcu je neznanec z barvnim sprejem porisal štiri avtobuse in eno osebno vozilo.

V Štorah so policisti obravnavali vlom v stanovanje večstanovanjskega objekta. Podatkov o tem, kaj je storilec ukradel, še ni.

V večernih urah so bili policisti obveščeni še o tatvini kolesa z motorjem znamke Tomos Flexer 25. Storilec je kolo z motorjem ukradel izpred stanovanjskega bloka na Razlagovi ulici v Celju.

Nezakonit prehod državne meje

V Rogatcu so policisti včeraj izsledili dva državljana Afganistana, ki sta na nezakonit način vstopila v Slovenijo. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito.