Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 22. 12. 2021 (iztirjenje vlaka, vlom v hišo,…)

22. 12. 2021 14:29

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah  prejeli 298 klicev občanov. 78 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

19  interventnih  klicev  je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 37 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

S  področja  cestnega  prometa policisti poročajo o  eni prometni nesreči z lažjimi poškodbami in osemnajstih  prometnih nesrečah z materialno škodo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali osemkrat.

Med podrobnostmi najprej o včerajšnjem iztirjenju vlaka.

Okoli 16. ure so bili obveščeni, da je v Rjavici iztiril potniški vlak, ki je  vozil  iz  smeri Stranja proti Rogatcu. Z zbranimi obvestili in ogledom kraja  je  bilo  ugotovljeno, da je  do iztirjenja  enega kolesa,  vlakovne kompozicije  najverjetneje  prišlo zaradi zloma gredi na pogonskih kolesih. Po  prvih  podatkih je tuja krivda izključena. V času iztirjenja je bilo na vlaku  15  potnikov,  strojevodja  in  trije člani osebja. v dogodku ni bil nihče   poškodovan.   Ogleda   kraja  se  je  udeležil  tudi  inšpektor  za preiskovanje   železniških  nesreč.  O  dogodku  bodo na  Okrožno  državno tožilstvo podali poročilo.

V nadaljevanju še o preostalem včerajšnjem dogajanju.

V  Višnji vasi so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil  skozi  vrata  terase.  Prostore  je  preiskal, po prvih podatkih ni ničesar ukradel.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 1,952 seconds.