Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 22. 7. 2020 (podrobnosti tragične nesreče, divjak na cesti, pijana kolesarja, nasvet za današnji nogomet,…)

22. 07. 2020 10:48

Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje so včeraj prejeli 317 klicev občanov. 74  klicev je bilo interventnih, trije nujni.

V  današnjem policijskem poročilu najprej dopolnjujemo podatke o včerajšnji tragični  prometni nesreči, ki so jo policisti obravnavali izven naselja Ločica pri Vranskem.  V silovitem trčenju s tovornim vozilom je umrla 48-letna voznica osebnega  vozila,  doma z območja Policijske uprave Ljubljana. Voznica je iz neznanega  vzroka  zapeljala  levo,  preko  neprekinjene  ločilne  črte  na nasprotno  smerno  vozišče,  po  katerem  je  v  tistem  trenutku  pravilno pripeljal 61-letni voznik skupine vozil in s sprednjim levim delom  svojega vozila  trčila  v  sprednji  levi  del tovornega vozila. V vozilo, ki ga je zavrtelo  po  vozišču, je trčil še 64-letni voznik osebnega vozila, ki je pravilno pripeljal za voznico. 64-letnik se je v trčenju lažje poškodoval.

Ogleda  prometne  nesreče  sta se udeležila preiskovalni sodnik  in državna tožilka.  Zaradi ogleda prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta skoraj štiri ure zaprta za ves promet.

Ob tej priložnosti policisti vse voznike še posebej opozarjajo, naj bodo med vožnjo ves čas pozorni na vožnjo in na dogajanje na vozišču, naj vozijo s primerno varnostno  razdaljo  in  pravočasno  predvidijo  ter  reagirajo na prometne situacije.

Nepravilna stran  in smer vožnje je bila lani, ko je na območju Policijske uprave  Celje  v  prometnih  nesrečah  umrlo  27 ljudi, najpogostejši vzrok prometnih  nesreč. 11 oseb  je  umrlo zaradi  nepravilne smeri in strani vožnje.

V  nadaljevanju  o  dveh močno pijanih kolesarjih, ki sta včeraj povzročila prometni nesreči in se lažje poškodovala.

Nekaj  čez  poldne  je  na Cesti v Trnovlje, zaradi vožnje preblizu desnega roba  vozišča  in alkoholiziranosti padel 51-letni kolesar, ki je imel 1,42 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Nekaj  pred  16.  uro  so  prometno  nesrečo  kolesarja obravnavali tudi v Šentrupertu. 55-letni  kolesar  je  padel  zaradi  vožnje z neprilagojeno hitrostjo  in  pod  vplivom  alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel 1,31 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Obema kolesarjema so izdali plačilna naloga.

Včeraj  nekaj  pred 19 uro je na Operativno komunikacijski center poklicalo več  občanov,  ki so sporočili, da na območju Nove vasi, Črnolice, Zgornjih Selc  in  Ponikve,  vse na območju Policijske postaje Šentjur, divja voznik osebnega vozila,  ki  z  vožnjo ogroža sebe in ostale udeležence v cestnem prometu.  Vozilo so izsledili na območju Ponikve, vendar voznik ni ustavil in  je  z  neprilagojeno  hitrostjo in drzno vožnjo bežal pred policisti. V Hotunjah   je  zapeljal  v  jarek  in  peš zbežal. Vozilo je vozil 19-letni voznik,  ki  nima  vozniškega  dovoljenja.   Vozilo  so  mu zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

S področja kriminalitete tokrat poročajo o treh tatvinah.

Na  Dečkovi  cesti v Celju je neznani storilec iz dveh novih tovornih vozil ukradel kardan, tri akumulatorje in katalizator.

Iz  tovornega  vozila,  parkiranega  pred  trgovino  v  Medlogu, je neznani storilec ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

V  večernih  urah  so  bili  obveščeni  še  o  tatvini  štirih pnevmatik s platišči.  Neznani  storilec  jih je ukradel z osebnega vozila, parkiranega pri  pokopališču v Šempetru v Savinjski dolini. Ko se je lastnica vrnila do vozila je le to stalo na lesenih podstavkih.

V Šempetru v Savinjski dolini so včeraj obravnavali požar osebnega vozila. Najverjetneje  je  zagorelo zaradi napake na motorju, ki je v požaru tudi v celoti  zgorel.  Tuja krivda je izključena. Ogenj je poškodoval tudi vozilo parkirano v bližini. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj enajstkrat ukrepali v javnih in dvakrat v zasebnih prostorih.

V  poznih popoldanskih urah so pridržali pijanega 39-letnega kršitelja, ki ga  je  varnostnik  zalotil pri tatvini  prehranskih izdelkov, zaradi česar so ga obravnavali tudi že v dopoldanskih urah. Ker se je neprimerno vedel, žalil  zaposlene  in  obiskovalce trgovine in jim grozil ter s kršitvijo ni prenehal niti ob prihodu policistov na kraj so ga pridržali do streznitve.

Dogajanje  v  Celju  bo  nocoj  v  znamenju nogometne tekme med nogometnima kluboma  Celje  in  Olimpija,  ki bo odločala o državnem prvaku. Nogometnim navdušencem  ob  tej priložnosti policisti svetujejo, naj v okolici stadiona, v mestu ali   kjerkoli  drugje,  kjer  si  imajo namen ogledati tekmo, poskrbijo za upoštevanje varne razdalje in spoštovanje določil aktualnega odloka ter naj s  svojimi  ravnanji  ne  kršijo javnega reda in miru.  Pred nami je namreč izjemno  lep  športni dogodek, ki bi ga bilo škoda pokvariti z neprimernimi ravnanji.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
152 queries in 1,047 seconds.