Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 23. 10. 2019 (prometne nesreče s hudimi poškodbami kolesarjev, tatvina avtomobila, ilegalni prestopi meje,…)

23. 10. 2019 16:31

Včeraj so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali 65 interventnih dogodkov.

Cestni promet

Prometne nesreče s hudimi poškodbami kolesarjev – Velenje, Celje in Lokovica

Prvo včerajšnjo prometno nesrečo s hudimi poškodbami kolesarja so nekaj čez 13. uro obravnavali na Cesti talcev v Velenju. 37-letna voznica je pri vzvratni vožnji na dovozno pot trčila v 81-letnega kolesarja, ki je kolesaril iz smeri Ceste talcev proti Jenkovi ulici. Kolesar se je pri padcu hudo poškodoval.

Drugo hudo prometno nesrečo so ob 15.30 uri obravnavali na Čopovi ulici v Celju. 58-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil po Čopovi ulici iz smeri Ljubljanske ceste proti Ostrožnemu, je na prehodu za pešce trčil v 61-letno kolesarko, ki je prečkala prehod za pešce v smeri proti ulici Na zelenici. Kolesarka se je v trčenju hudo poškodovala.

Nekaj pred 19. uro so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval kolesar, obravnavali še izven naselja Lokovica. 43-letna voznica osebnega avtomobila je vozila po regionalni cesti iz smeri Lokovice in je v križišču, pri zavijanju v levo, izsilila prednost 56-letnemu kolesarju, ki je pripeljal iz smeri Velenja. Kolesar se je v trčenju hudo poškodoval.

Poleg že omenjenih prometnih nesreč so včeraj na našem območju obravnavali še 14 prometnih nesreč z materialno škodo in dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami. V Vojniku se je v trčenju z osebnim vozilom lažje poškodovala 77-letna peška, v Letušu pa je voznik osebnega vozila trčil v 35-letnega kolesarja.

Zasegi vozil

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so včeraj zasegli vozila in sicer na Dobrni, v Latkovi vasi in v Laškem.

Nadzori cestnega prometa

Policisti opozarjajo voznike naj bodo v teh lepih jesenskih dneh še posebej pozorni na prisotnost motoristov, kolesarjev in pešcev v cestnem prometu.

Na našem območju se je varnost v cestnem prometu letos zelo poslabšala. 20 ljudi je umrlo v prometnih nesrečah. Lani v enakem času so na cestah naše policijske uprave beležili 10 smrtnih žrtev.

Zaradi poslabšanja prometne varnosti izvajajo mnoge različne nadzore. Včeraj so pri nadzoru hitrosti med Logarsko dolino in Černivcem 66. voznikom izrekli globe zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Prejšnji teden so kršiteljem v cestnem prometu izdali 1.054 plačilnih nalogov. Zaznali so 49 hujših cestno prometnih kršitev za katere so napisali obdolžilne predloge. 68 voznikov je vozilo pod vplivom alkohola.

V prejšnjem tednu so ugotovili še 90 kršitev pešcev in 9 kršitev voznikov do pešcev.

Vse udeležence cestnega prometa znova opozarjajo naj spoštujejo cestno prometne predpise in naj bodo v prometu previdni in strpni.

Kriminaliteta

Vlom v klet stanovanjskega bloka – Velenje

Na Šercerjevi ulici v Velenju je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel moško kolo znamke Giant, črno bele barve, vredno okoli 800 €.

Tatvina osebnega vozila – Braslovče

Izpred stanovanjske hiše v Braslovčah je neznani storilec ukradel osebno vozilo znamke Honda Civic, letnik 1997, temno rdeče barve.

Tatvina kolesa – Dobrna

Na Dobrni je neznani storilec izpred osnovne šole ukradel nezaklenjeno kolo znamke KTM, zeleno modre barve.

Ilegalni prehodi državne meje

V Kunšperku smo včeraj popoldne izsledili 4 osebe, ki so ilegalno vstopile v našo državo. Dva državljana Sirije in dva državljana Palestine.

Na mejnem prehodu Bistrica ob Sotli pa smo pri mejni kontroli v tovornem vozilu našli državljana Afganistana. Postopki z vsemi so še v teku.

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 4,350 seconds.