Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 25. 3. 2020 (splošna nevarnost, poskus ropa in vloma v lekarno)

25. 03. 2020 09:21

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 174 klicev občanov. V 48 primerih je šlo za interventne dogodke.

Kriminaliteta

Vlom v stanovanjsko hišo in tatvina vozila

V Bregu pri Polzeli je včeraj ponoči neznani storilec, skozi garažna vrata vlomil v stanovanjsko hišo ter iz bivalnega dela hiše u ukradel ključe dveh vozil in eno vozilo odpeljal. Gre za osebno vozilo znamke Audi A4, 2,0 TDI, bele barve, registrskih številk CE TR 574. Vozilo je letnik 2016.

Vlom v gostinski lokal – Prevalje

Na Prevaljah so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je razbil steklo na vhodnih vratih lokala, vstopil in ukradel več različnih cigaret vrednih okoli 250 €.

Poškodovanje tuje stvari – Šoštanj

V Šoštanju je neznani storilec poškodoval domofon stanovanjskega bloka.

Povzročitev splošne nevarnosti – Celje

Okoli 17. ure so bili policisti obveščeni, da se iz garderobnega objekta ob nogometnem igrišču na Opekarniški ulici v Celju, vonja plin. Plin je najverjetneje uhajal zaradi nepravilnosti pri povezavi med pečjo in varnostnim sistemom. Ustrezne službe so poskrbele za zaprtje plina, gasilci so prezračili prostore. Materialna škoda ni nastala. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Poskus vloma – Vransko

Na Vranskem je neznani storilec poskušal vlomiti v prostore doma za starejše občane. Škodo je povzročil s poškodovanjem treh oken.

Poskus uličnega ropa, poskus vloma in prijetje storilca – Celje

Okoli 18.30 ure je občan obvestil policiste, da ga je na Slomškovem trgu v Celju poskušal oropati moški, visok okoli 180 cm, star okoli 40 let, kratkih temnih las, oblečen v temnejša oblačila. Moški je občana prijel za ramena in zahteval denar. Občanu je uspelo pobegniti.

Poskus vloma v lekarno – Celje

Nekaj čez 19. uro je občanka obvestila, da je na Gledališkem trgu v Celju neznanec razbil okno lekarne in poskušal vstopiti. Ko je opazil občanko je odšel proti Vodnikovi ulici, kjer so ga policisti prijeli in mu odvzeli prostost. Moški, ki je poskušal vlomiti je 35-letni hrvaški državljan.

Javni red in mir

Kršitve javnega reda in miru na javnih prostoru

V Celju smo zaradi kršitve javnega reda in miru pridržali 38-letnega moškega, ki je pred trgovino na Ljubljanski cesti v Celju, pijan nadlegoval stranke ter grozil varnostniku. Kršitelju smo izdali plačilni nalog.

Kršitve javnega reda in miru v zasebnih prostorih

V popoldanskih urah smo bili obveščeni, da na območju Šmarja pri Jelšah, v stanovanjski hiši razgraja 50-letni moški, ki je pod vplivom alkohola. Kršitelja smo pridržali do streznitve, izdali smo mu plačilni nalog.

Skorajda povsod na našem območju sneži, ceste so spolzke, zato bodite pri vožnji še posebej strpni in previdni. V Pečici promet ovira tovorno vozilo, ki je zdrsnilo z vozišča. Drugod trenutno ni posebnosti.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 2,616 seconds.