Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 26. 6. 2019 (podrobnosti o ponedeljkovih nesrečah)

26. 06. 2019 09:29

V minulih dveh dneh so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali 35 prometnih nesreč, v katerih so se tri osebe huje poškodovale, šest pa lažje.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali devetindvajsetkrat in sicer štirinajstkrat v zasebnih in petnajstkrat v javnih prostorih. Tri kršitelje smo pridržali.

S področja kriminalitete poročajo o 18 kaznivih dejanjih.

V nadaljevanju najprej o dveh hudih prometnih nesrečah. Obe so obravnavali v ponedeljek.

Prometni nesreči s hudimi poškodbami udeleženih – Ribnica na Pohorju in Preserje

Prva se je zgodila nekaj minut pred 12. uro, izven naselja Ribnica na Pohorju. 83-letni voznik osebnega vozila je vozil po makadamski lokalni cesti iz smeri Hudega Kota proti Ribnici na Pohorju. V ostremu desnemu ovinku hitrosti vožnje ni prilagodil stanju vozišča, razmeram na cesti ter svojim voznim sposobnostim in je zapeljal v levo ter trčil v brežino. Po trčenju se je vozilo prevrnilo na streho in obstalo na robu vozišča lokalne ceste. V trčenju se je hudo poškodovala 75-letna sopotnica v osebnem vozilu, voznik pa lažje.

Drugo hudo prometno nesrečo so obravnavali okoli 19.30 ure, na regionalni cesti izven naselja Preserje. 65-letni voznik motornega kolesa je vozil iz smeri Preserja proti regionalni cesti in je v križišču lokalne in regionalne ceste zavijal v levo, proti Šentrupertu ter izsilil prednost 43-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je pripeljal iz smeri Šentruperta. 43-letni motorist je poskušal trčenje preprečiti, vendar je kljub zaviranju in umikanju trčil v motorno kolo 65-letnega voznika. Oba motorista sta se v trčenju hudo poškodovala.

Vlom v garažo – Plešivec

Na Plešivcu je neznani storilec vlomil v garažo in ukradel več različnega orodja, manjši hladilnik, večji žar in nekaj drugih električnih aparatov.

Vlom v garažo – Štore

Vlom v garažo smo obravnavali tudi v Štorah. V tem primeru je storilec ukradel električno tehtnico in ptičjo kletko.

Tatvina kolesa – Velenje

V Velenju smo obravnavali tatvino kolesa znamke Ghost Dirt bike, letnik 2018, zelene barve.

Tatvina kolesa z motorjem – Podkraj

V Podkraju, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, je neznani storilec ukradel neregistrirano kolo z motorjem, znamke APN 4 MS, letnik 1982.

Drzni tatvini – Slovenske Konjice in Vojnik

Nekaj pred 20. uro smo v Slovenskih Konjicah obravnavali drzno tatvino. Storila sta jo dva mlajša moška, tujca. Eden od njiju je zamotil blagajničarko, drugi pa je medtem iz sosednje blagajne ukradel okoli 2.600 €.

Podobno drzno tatvino smo malce po tatvini v Slovenskih Konjicah, obravnavali še v Vojniku. V tem primeru so bili v trgovini trije storilci. Eden je pri blagajni plačeval izdelke, drugi se je postavil tako, da je zakril sosednjo blagajno, iz katere je tretji storilec ukradel dobrih 3.000 €.

Ilegalni prebežniki – Kunšperk

Na območju Kunšperka so včeraj popoldne, pri železniškem mostu čez reko Sotlo, izsledili 31 ilegalnih prebežnikov, državljanov Afganistana. 22 jih je zaprosilo za azil in smo jih namestili v azilni dom, 9 jih bodo predali
hrvaškim varnostnim organom.

Tatvina registrskih tablic – Šempeter v Savinjski dolini

V Šempetru v Savinjski dolini je neznani storilec z osebnega vozila ukradel obe registrski tablici.

Tatvina orodja – Šentrupert

Iz priročnega skladišča v Šentrupertu je neznani storilec ukradel motorno žago.

Vlom v Ribiški dom – Brdinje

Danes ponoči je neznani storilec vlomil v Ribiški dom v Brdinjah. Podatkov, če je kaj ukradel, še nimamo.

Vlom v stanovanjsko hišo – Tratna

V Tratni, na območju Policijske postaje Šentjur, je danes ponoči neznani storilec vlomil v vikend. Po do sedaj zbranih podatkih je ukradel dva stola in nekaj alkoholnih pijač.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi, samostojna policijska inšpektorica

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 0,859 seconds.