Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 27. 9. 2017 (poljska tovornjakarja ob nafto, nenavaden trk na prehodu)


S področja cestnega prometa poročamo o 14 prometnih nesrečah. V treh so se tri osebe lažje poškodovale. Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, smo zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali šestkrat.

Od  ostalega  dogajanja izpostavljamo dve tatvini nafte. V obeh primerih je do tatvin prišlo na avtocestnem počivališču Lopata in v obeh primerih so jo ukradli  poljskima voznikoma tovornih vozil. V prvem primeru je storilec iz rezervoarja  tovornega  vozila  ukradel  300  litrov nafte, v drugem pa 900 litrov.

Policijsko poročilo zaključujemo s pozivom očividcem.

V petek, 22. septembra 2017, je ob 16.25 uri neznana voznica, stara med 30 in 40 let, z osebnim avtomobilom srebrne barve, karavan izvedbe, registrska številka se začenja s črko K,  pri cerkvi sv. Vida v Dravogradu, na prehodu
za pešce, trčila v peško, ki je pravilno prečkala prehod iz smeri cerkve. Voznica, ki je vozila iz smeri Viča proti centru, je sprva ustavila na  sredini prehoda z namenom, da omogoči varno prečkanje  peški, ko pa je peška že skoraj v celoti prečkala vozišče, je voznica  nenadoma speljala in trčila v desno nogo peške, ki se je opotekla, se  naslonila na pokrov motorja vozila in nato uspela stopiti na pločnik. Voznica je, ne da bi ustavila, odpeljala v smeri Radelj ob Dravi.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče pozivamo udeleženo voznico in morebitne  očividce, da pokličejo na telefonsko številko Postaje prometne policije Celje 03 57 27 800, ali na telefonsko številko Policijske postaje Dravograd 02 872 15 00.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje