Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 31. 5. 2023


Na operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah sprejeli 272 klicev občanov. 72 je bilo interventnih, trije nujni.

28 zadev je bilo s področja kriminalitete, 29 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškdobami, eno z lažjimi ter 9 prometnih nesreč z materialno škodo.

Do prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami je prišlo okoli 17.50 ure v Slancah. 27-letni voznik osebnega avtomobila je po končanem pranju vozila speljal iz prostora za pranje vozil in zavil levo proti izvozu iz avtopralnice. Ko je z vozilom zapeljal v levo, se ni prepričal, če lahko to stori varno za druge udeležence v prometu in trčil v deklico, ki je v tistem trenutku na cesti pobirala žogo, s katero se je igrala. Deklica je bila tam v spremstvu z očetom. Zadobila je hude telesne poškodbe in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnico Celje. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti po čl. 323. KZ-1.

V Celju so policisti ustavili voznika osebega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel 0,84 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi v Dravogradu so policisti imeli postopek z voznikom, ki je vozil pod vplivom alkohola.
Elektronski alkotest je pokazal, da je imel 0.63 miligramov alhkohola v litru izdihanega zraka. Zoper oba voznika sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali štirikrat, dvakrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Pridržali so enega kršitelja.

Kriminaliteta

Na Ljubečni so policisti opravili ogled tatvine denarja iz garderobe.

V Velenju so policisti obravnavali tatvino manjše vsote gotovine iz denarnice.

V Novi Cerkvi je neznani storilec poskušal vlomiti v klet. Z vlomom je nastala materialna škoda, odtujenega ni bilo ničesar.

V Šmarju pri Jelšah je neznanec z ostrim predmetom namerno poškodoval parkiran osebni avtomobil.

V Celju so bili na delu goljufi. V eni izmed trgovin so pri menjavi denarja spravili v zmoto in ogoljufali trgovko za 200 evrov.