Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 4. 10. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 307 klicev občanov. 85 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

25 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 36 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih 24 urah so policisti obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, eno z lažjimi in 22 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so včeraj obravnavali na Muti. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri naselja Zgornja Vižinga proti Dravogradu in se je v semaforiziranem križišču za smer Vuzenica razvrstil na pas za zavijanje v  levo. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal kolesar. Voznik osebnega vozila je kolesarju izsilil prednost. Prišlo je do trčenja v katerem se je kolesar hudo poškodoval. Voznik je po trčenju odpeljal s kraja nesreče. Kmalu po dogodku so ga policisti izsledili. Povzročitelja bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in zaradi zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Okoli 21. ure so policisti v Velenju ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel več kot dve promili alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali enajstkrat.