Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 4. 8. 2021 (z njive odtujenih 100 kg krompirja, neprilagojeno hitra “električna” kolesarka,…)

04. 08. 2021 12:26

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 301 klic občanov. 63 klicev je bilo interventnih.

18 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 21 s področja prometne varnosti in 9 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj so policisti obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, tri prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in devet nesreč z materialno škodo.

Včeraj nekaj pred 17.30 uro so bili obveščeni o prometni nesreči v Veliki Pirešici. V prometni nesreči sta bili udeležena voznika osebnih vozil v kateri se je 45 letni povzročitelj huje telesno poškodoval. Povzročitelj je vozil iz Arje vasi proti Velenju, kjer v Veliki Pirešici zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal na nasprotno vozišče. Pri tem je trčil v nasproti vozeče vozilo, ki ga je vozil 42 letni voznik. Povzročitelj je bil odpeljan v SB Celje.

Na območju Svetine se je lažje poškodoval kolesar, kateremu je pred kolo pritekel pes zaradi česar je kolesar padel.

V Vonarju – Šmarje pri Jelšah se je pri vožnji po kolesarski stezi z električnim kolesom lažje telesno poškodovala kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad kolesom in padla.

V Velenju so policisti obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika voznice osebnega vozila, ki je trčila v drugo voznico osebnega vozila, katera je bila lažje poškodovana.

Včeraj popoldne so policisti PP Slovenske Konjice na Rogli obravnavali dogodek v katerem se je lažje telesno poškodoval kolesar. Kolesar je vozil po travniku, kjer je vožnja prepovedana, pri tem pa se je zapletel v žico električnega pastirja in padel.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali devetkrat, trikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

Na območju Trnave – Žalec je neznani storilec iz njive odtujil okoli 100 kg krompirja.

V Celju na Kraigherjevi ulici je bilo iz kolesarnice stanovanjskega bloka odtujeno kolo neznane znamke.

Včeraj nekaj po 22. uri so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Selskega vrha – Slovenske Konjice. Neznani storilec je v večernem času izkoristil odsotnost lastnika in iz hiše odtujil več kosov zlatnine.

Policisti so obravnavali še dve kaznivi dejanji Grožnje in bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo.

M.S./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 2,356 seconds.