Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 5. 6. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 273 klicev občanov. 69 klicev je bilo interventnih.

36 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 24 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih 24. urah so policisti obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in osem prometnih nesreč z materialno škodo.

Velenjski policisti so včeraj obravnavali voznika neregistriranega osebnega vozila, ki pri sebi ni imel dokumentov. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja, je poskušal policiste pretentati tako, da se je izdajal za brata, ki ima vozniško dovoljenje. Vozniku so vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

V Gaberkah so policisti obravnavali tatvino nafte. Storilec je iz rezervoarjev dveh delovnih strojev ukradel okoli 200 litrov nafte.

V Šentjurju je neznani storilec iz skupnih prostorov stanovanjskega bloka ukradel e-skiro.

V Žalcu so policisti obravnavali vlom v prostore vrtnarstva. Storilci so iz blagajne ukradli denar.

Okoli štirih zjutraj so bili policisti obveščeni še o vlomu v trgovino v Slovenj Gradcu. Storilci so ukradli več telefonov in ročnih ur.

Nedovoljen prehod državne meje

Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina so sinoči nekaj čez 20 uro na območju Rogaške Slatine ustavljali voznika osebnega vozila hrvaških registrskih oznak. Voznik ni upošteval znakov policistov za ustavljanje in je s pospešeno hitrostjo odpeljal. V Spodnjem Gabrniku je ustavil in pobegnil iz vozila. V vozilu je prevažal dva državljana Turčije in štiri državljane Iraka, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Voznika, državljana Črne gore, so policisti izsledili in mu odvzeli prostost. V nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili.  Vseh šest tujcev je zaprosilo za mednarodno zaščito.