Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 6. 2. 2019 (smrt 19-letne voznice, vlomi, poškodovanje vozila…)


V Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Celje so včeraj sprejeli 309 klicev občanov, v 66. primerih je šlo za interventne dogodke.

Smrt 19-letne voznice – Podklanc

Sinoči, okoli 20.40 ure, se je na glavni cesti izven naselja Podklanc zgodila prometna nesreča, zaradi posledic katere je na kraju umrla 19-letna voznica osebnega vozila.

19-letna voznica, ki je vozila iz smeri Raven na Koroškem proti Dravogradu, je v dolgem desnem preglednem ovinku z neznanega razloga zavila na levo smerno vozišče. Takrat je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 23-letna voznica, ki je skušala trčenje preprečiti z umikanjem v desno.

V prometni nesreči je 19-letna voznica osebnega vozila umrla, hudo poškodovano 23-letno voznico osebnega vozila pa so odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

To je letos tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na našem območju.

Poleg omenjene nesreče so policisti včeraj obravnavali še tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami udeležencev in devet prometnih nesreč z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali štirikrat.

V nadaljevanju o preostalem včerajšnjem dogajanju, ki so ga obravnavali policisti PU Celje:

Vlomi v stanovanjske hiše – Polzela, Zreče, Bočna in Rečica ob Savinji

Včeraj, okoli poldneva, so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Polzeli. Storilec je v hišo vlomil skozi vrata terase, preiskal prostore in ukradel vrednejši fotoaparat in več kosov zlatnine.

Vlom v stanovanjsko hišo so včeraj obravnavali tudi v Zrečah. V tem primeru je storilec v hišo vlomil skozi balkonska vrata. Ukradel je gotovino.

Med 17.30 in 19. uro je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo v Bočni, na območju Policijske postaje Mozirje. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, je ukradel več kosov nakita in gotovino.

Nekje v istem času so vlom v stanovanjsko hišo obravnavali tudi v Rečici ob Savinji. Lastniki pogrešajo več zlatnine in gotovine.

Vlom v vrtno uto in poskus vloma v hišo – Prekorje

V Prekorju, na območju Policijske postaje Celje, je neznanec vlomil v vrtno uto. Ko je videl, da ga je opazila lastnica, je pobegnil.

V Prekorju so včeraj obravnavali še poskus vloma v stanovanjsko hišo.

Poškodovanje vozila – Braslovče

Na območju Braslovč so obravnavali poškodovanje vozila. Storilec je vozilo polil z neznano snovjo, ki je poškodovala barvo.

Tatvina – Velenje

V Velenju so včeraj obravnavali tatvino treh mobitelov. Storilec jih je, medtem ko so imeli otroci trening, ukradel iz garderobe telovadnice.