Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 6. 3. 2019 (podrobnosti o nesreči pri Vranskem, udaril policista)


Policijsko poročilo začenjamo s podatki o tragični prometni nesreči, ki se je včeraj nekaj minut pred 18. uro, zgodila izven naselja Ločica pri Vranskem, ko sta v trčenju dveh osebnih vozil umrli dve osebi.

Do prometne nesreče je prišlo, ker je 46-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Vranskega proti Kamniku, v dolgem desnem preglednem ovinku zapeljal čez ločilno črto na nasprotni vozni pas v trenutku, ko je z nasprotne smeri pravilno pripeljal 37-letni voznik osebnega vozila. V silovitem trčenju sta se oba voznika tako hudo poškodovala, da sta poškodbam na kraju podlegla. Oba voznika sta bila doma z območja Upravne enote Kamnik. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila regionalna cesta na omenjenem odseku dobre tri ure zaprta za ves promet. Obvoz je potekal po okoliških cestah.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo pet oseb, lani v enakem obdobju ena.

V nadaljevanju o preostalem včerajšnjem dogajanju.

Vožnja pod vplivom alkohola – Celje

Včeraj, okoli devetih dopoldne, smo pri kontroli prometa na Ulici frankolovskih žrtev v Celju ustavili 45-letnega voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 1,01 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika, ki se je med postopkom nedostojno vedel in grozil policistoma, smo pridržali do streznitve. Zaradi nedostojnega vedenja smo mu izdali plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola sledi obdolžilni predlog.

Poskus preprečitve uradnega dejanja – Mežica

Sinoči, nekaj pred 21. uro smo v Mežici obravnavali poskus preprečitve uradnega dejanja. Policista sta zaradi vožnje pod vplivom alkohola odredila pridržanje 52-letnemu vozniku, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal 1,14 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznik je med postopkom udaril policista in ga lažje poškodoval. 52-letnika bomo kazensko ovadili zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa sledi obdolžilni predlog.

Vlom v gostinski lokal – Velenje

V Velenju smo obravnavali vlom gostinski lokal. Storilec je ukradel prenosni računalnik ter več različnih pijač in cigaret.

Tatvina kolesa – Celje

Na ulici Pod gabri v Celju smo obravnavali tatvino moškega kolesa znamke Specialized Rockhopper export, sivo-modre barve. Storilec je preščipnil s ključavnico, s katero je bilo kolo priklenjeno ob kovinsko ograjo.

Vlom v vrtno uto – Križevec

V Križevcu, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice je neznani storilec vlomil v vrtno uto in ukradel štiri platišča s pnevmatikami.

Vlom v počitniško hišico – Velenje

Ob jezeru v Velenju smo obravnavali vlom v počitniško hišico. Storilec ni ničesar ukradel, lastnici je škodo povzročil z razbitjem okenskega stekla.

Vlom v osebno vozilo – Celje

Na Okrogarjevi ulici v Celju je sinoči občan zalotil dva moška, ki sta vlomila v njegovo vozilo. Enega in sicer 40-letnika z območja Polzele je zadržal do prihoda policistov. Storilca smo pridržali in ga bomo kazensko ovadili.

Tatvini goriva – Tepanje in Velenje

Na avtocestnem počivališču Tepanje smo obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec ga je dobrih 220 litrov ukradel iz rezervoarja tovornega vozila. Iz rezervoarja tovornega vozila parkiranega na parkirišču v Velenju pa je neznanec ukradel dobrih 400 litrov nafte.

V včerajšnjem poostrenem nadzoru cestnega prometa, ki smo ga izvajali na celotnem območju Policijske uprave Celje smo ugotovili, 61 kršitev uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, 110 voznikov ni uporabljalo varnostnih
pasov, dva voznika sta vozila pod vplivom alkohola, trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo smo zasegli vozila.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi, Policijska uprava Celje