Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 7. 11. 2018 (zasegi vozila, droge in puške)

07. 11. 2018 10:12

V zadnjih 24 urah je bilo na območju Policijske uprave Celje razmeroma mirno. S področja cestnega prometa poročamo o dveh prometnih nesrečah z lažjimi telesnimi poškodbami in sedmimi z materialno škodo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali petkrat, od tega štirikrat v zasebnih prostorih.

Zaseg vozila – Celje

V Celju smo včeraj zasegli vozilo 38-letni voznici, ki je vozila neregistrirano osebno vozilo, brez vozniškega dovoljenja.

Zaseg prepovedane droge – Laško

Laški policisti so včeraj ustavili 32-letnega voznika osebnega vozila, ki mu je hitri test pokazal prisotnost prepovedanih drog v telesu. Voznik je imel pri sebi par vrečk posušene konoplje in nekaj tablet, ki so na seznamu prepovedanih zdravil. Prepovedano drogo in tablete so mu policisti zasegli.

Zaseg lovske puške – Laško

Laški policisti so včeraj zasegli lovsko puško 57-letnemu vozniku, ker jo je v osebnem vozilu prevažal v nasprotju z določili 8. člena Zakona o orožju.

Pešci – pazite na svojo varnost

Za konec tokrat par napotkov pešcem, ki sodijo med najbolj ogrožene prometne udeležence.

Še posebej pogosto so pešci v prometnih nesrečah udeleženi v jesenskih in zimskih mesecih, ko je svetli del dneva krajši, vremenske razmere pa manj ugodne. Zato naj pešci poskrbijo, da bodo v prometu vidni, nosijo svetla oblačila, uporabljajo kresničke ali odsevne trakove, cesto prečkajo na označenih prehodih za pešce, hodijo po pločnikih, če obstajajo, sicer pa ob levem robu vozišča v smeri hoje in seveda upoštevajo cestno prometne predpise.

Seveda ni dovolj, če zgolj pešci skrbijo za svojo varnost. Nanje morajo biti pozorni tudi vozniki. Zato za voznike velja, da pešcem, če se da odstopijo prednost, vožnjo prilagodijo razmeram na voziščih in dosledno upoštevajo omejitve. Še posebna previdnost naj velja v okolici šol, vrtcev in nasploh naseljih. Izven naselij je priporočljiva vožnja po sredini
voznega pasu, saj se na ta način zmanjša možnost trka s pešcem, ki hodi ob vozišču.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi, Policijska uprava Celje

dame-izbirajo-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
178 queries in 0,830 seconds.