Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 7. 6. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 300 klicev občanov. 90 klicev je bilo interventnih.

28 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 31 s področja prometne varnosti in 26 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali šest prometnih nesreč z materialno škodo. Štirim voznikom so policisti zasegli vozila, ker niso izpolnjevali pogojev za vožnjo v cestnem prometu.

Policisti PP Rogaška Slatina so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je alkotest pokazal 0,89 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so policisti pridržali in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali enajstkrat.

Kriminaliteta

V Zadobrovi pri Celju je neznani storilec izpred stanovanjske hiše odtujil kolo znamke Specialized.

Na območju Tomaža nad Vojnikom je bilo vlomljeno v vikend. Storilec je preiskal notranjost in lastniku povzročil materialno škodo.

Od sobote do včeraj dopoldne je neznani storilec na Tovarniški ulici v Celju vlomil v zapuščeno stanovanjsko hišo.

Na Pucovi ulici v Celju je bilo iz parkirišča odtujeno osebo vozilo znamke VW Golf, letnik 2014, z registrsko oznako CE CE-021.

V Celju na Mariborski cesti je bil danes v jutranjih urah odtujen električni skiro.

Nesreča pri delu

Policisti so včeraj v popoldanskem času v Prevaljah, obravnavali nesrečo pri delu, v kateri je bil huje telesno poškodovan 29-letni moški, ki se je poškodoval pri padcu. Policisti so opravili ogled kraja in zbrali obvestila ter ugotovili, da je do nesreče prišlo pri opravljanju obnovitvenih del na objektu. O dogodku bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.