Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 7. 8. 2019

07. 08. 2019 12:06

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj sprejeli 385 klicev. v 77 primerih je šlo za interventne dogodke.

Včerajšnje dogajanje je v največji meri zaznamovalo iztirjenje vlaka s 130 potniki v Rimskih Toplicah.

O iztirjenju mednarodnega potniškega vlaka s petimi potniškimi in enim službenim vagonom, ki je vozil na relaciji Ljubljana – Budimpešta, so bili policisti obveščeni včeraj nekaj po 10. uri. Ko je vlak pripeljal na uvoz Železniške postaje Rimske Toplice, je po odobritvi vožnje zapeljal na tretji tir, kjer sta se iztirila prvi in drugi vagon. Vzrok iztirjenja še ni potrjen. Po do sedaj zbranih podatkih je tuja krivda izključena. Od 130 potnikov, večinoma so bili tuji študenti, se je lažje poškodovala ena potnica, ki ni iskala zdravniške pomoči. Za vse potnike je bil po iztirjenju organiziran avtobusni prevoz. Pristojne službe danes nadaljujejo s pregledovanjem poškodovanih vagonov.

Pridržanje Celjana osumljenega več drznih tatvin in tatvin – Celje

V Celju so včeraj opravili hišno preiskavo pri občanu osumljenemu storitve več tatvin in drznih tatvin. Našli in zasegli so predmete ukradene v dveh drznih tatvinah, ki smo jih v Celju obravnavali v zadnjih dneh. Poleg tega
smo mu zasegli še manjšo količino prepovedanih drog ter več drugih stvari. Osumljenega so pridržali.

Tatvina goriva – avtocestno počivališče Zima

Na počivališču Zima je neznani storilec poljskemu vozniku tovornega vozila iz rezervoarja ukradel dobrih 600 litrov nafte.

Dogajanje s področja cestnega prometa – Šoštanj, Šmarje pri Jelšah, Slovenske Konjice

V Šmarju pri Jelšah so včeraj zasegli osebno vozilo 38-letnemu vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel v krvi dobri 2,3 promili alkohola. Voznika so pridržali.

Na območju Slovenskih Konjic so zasegli vozilo 22-letnemu vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Hitri test mu je pokazal prisotnost prepovedanih drog.

V večernih urah so na območju Šoštanja obravnavali primer 52-letnega voznika, ki je s svojo vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v prometu. Na Aškerčevi cesti v Šoštanju je čez nogo zapeljal 26-letnemu občanu in med vožnjo poškodoval več vozil. Na znake policistov ni ustavil. Vozilo je ustavil šele po uporabi stingerja. Ko je zapuščal vozilo se je uprl policistom, ki so ga obvladali z uporabo prislilnih sredstev. 52-letnika bodo kazensko ovadili.

Iskanje pogrešanih oseb – Smrekovec in Laško

Včeraj so veliko aktivnosti namenili iskanju pogrešanih oseb. Na območju Smrekovca so iskali 73-letno gospo ki se je izgubila in jo našli nepoškodovano, na območju Laškega so iskali 54-letnico, ki se je v času iskanja sama vrnila domov.

Danes nadaljujejo z iskanjem 83-letnega moškega, ki je od včeraj pogrešan na območju Smrekovca.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 7,993 seconds.