Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 8. 4. 2020 (huje poškodovani kolesar, tatvine, kršitve JRM)

08. 04. 2020 09:01

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 201 klic občanov. V 57 primerih je šlo za interventne dogodke.

Pregled dogodkov začenjamo s podatki o prometni nesreči, v kateri se je včeraj v Rogaški Slatini huje poškodoval 51-letni kolesar. Kolesar je zaradi vožnje preblizu desnemu robu, na kolesarski stezi padel in si huje poškodoval glavo.

To je v zadnjih nekaj dneh že tretja huda poškodba kolesarjev. Glede na lepe vremenske obete, kolesarje še posebej opozarjamo na previdno in varno vožnjo, spoštovanje cestno prometnih predpisov in uporabo zaščitne opreme.

Zasegi vozil

V Ločah in Slovenj Gradcu so zasegli osebni vozili voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj.

V Celju so vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, zasegli neregistriran skuter.

V Gotovljah so vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja zasegli neregistrirano kolo z motorjem.

Vlom v garažo – Javornik

V Javorniku, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem je včeraj ponoči neznani storilec vlomil v garažo in ukradel neregistrirano motorno kolo znamke KTM 530, oranžne barve, letnik 2008, čelado, očala in rokavice ter dokumente motorja in še dve zavarovalni polici dveh koles z motorjem. Dodatno škodo je storilec lastniku povzročil še s poskusom vloma v drugo garažo.

Vlom v bencinski servis – Celje

Okoli 20.30 ure uro nas je predstavnik varnostne službe obvestil, da je pri vlomu v bencinski servis na Cesti v Laško v Celju, zalotil in zadržal storilca. V bencinski servis je vlomil 38-letni moški, za bivanje prijavljen v Laškem. Pri vlomu je poškodoval vhodna vrata, ukradel je cigarete in vžigalnike. 38-letnika bodo kazensko ovadili.

Vlom – Celje

V Celju je na Tovarniški ulici včeraj neznanec vlomil v garažo ob stanovanjski hiši in ukradel več orodja. Poskušal je vlomiti tudi v stanovanjsko hišo, kjer je poškodoval vhodna vrata in razbil okensko steklo. Lastnikom je škodo povzročil še z uničenjem garažnih vrat.

Poskus tatvine – Celje

V Celju, na Kidričevi ulici, so včeraj pri tatvini suhomesnatih izdelkov vrednih nekaj manj kot 100 €, zalotili dve ženski, ki sta uspeli iz trgovine pobegniti, izdelke sta pustili na kraju. Osumljenk so na podlagi posnetkov varnostnih kamer prepoznali in jih bodo kazensko ovadili.

Tatvina – Radlje ob Dravi

Iz prostorov lovske družine na območju Radelj ob Dravi je neznani storilec ukradel lovsko trofejo vredno okoli 1.000 €.

Javni red in mir

V velenjskem zavetišču za brezdomce je sinoči kršil javni red in mir 44-letni moški, ki smo ga pridržali. Za kršitev mu bomo izdali plačilni nalog.

V Slovenj Gradcu so v večernih urah pridržali kršitelja, ki je pijan kršil javni red in mir in se nedostojno vedel.

V Velenju so zaradi kršitev javnega reda in miru globe izdali še trem občanom, v Celju dvema ter v Vuzenici dvema.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,644 seconds.