Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 8. 7. 2020 (zaseg vozila 91-letniku, 21 ilegalnih prebežnikov,…)

08. 07. 2020 10:42

Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje smo včeraj prejeli 287 klicev občanov.  75 klicev je bilo interventnih.

S  področja  cestnega  prometa poročamo o treh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih in sedmih z materialno škodo.

Prometne nesreče z lažjimi poškodbami so obravnavali v  Celju, Velenju in v Pondorju.

Prva  prometna  nesreča  z  lažjimi  poškodbami se je zgodila nekaj čez pol sedmo uro zjutraj na Polulah v Celju, kjer je voznik osebnega vozila zaradi vožnje  z neprilagojeno hitrostjo, trčil v voznico osebnega vozila. Voznica se je v trčenju lažje poškodovala. Zoper voznika sledi odločba po ZPrCP.

V  Velenju  se  je prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili,  zgodila  nekaj  minut pred sedmo uro zjutraj. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilne smeri in strani vožnje voznika osebnega vozila, ki so mu zaradi  povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog. Povzročitelj in voznica drugega osebnega vozila sta se v trčenju lažje poškodovala.

Okoli 17. ure se je v Pondorju lažje poškodoval kolesar, ki je padel zaradi vožnje  z  neprilagojeno  hitrostjo in pod vplivom alkohola. V krvi je imel več kot dve promili alkohola. Kolesarju so izdali plačilni nalog.

Na  območju  Slovenj Gradca so zasegli vozilo 91-letnemu vozniku, ki mu je poteklo vozniško dovoljenje.

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in miru so včeraj ukrepali šestkrat. Enega kršitelja so pridržali.

S   področja   kriminalitete izpostavljamo  tatvino  goriva,  ki  so  jo obravnavali  na  avtocestnem  počivališču  Lopata.  Neznani  storilec je iz rezervoarja bosanskega tovornega vozila ukradel dobrih 500 litrov goriva.

Ilegalni prehod državne meje

Danes  ponoči  so  na našem območju izsledili 21 ilegalnih prebežnikov. 11 državljanov  Pakistana  in  osem državljanov Bangladeša so izsledili  na območju Kunšperka.  2 državljana Alžirije so izsledili na območju Dobovca pri Rogatcu. Postopki z njimi še potekajo.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 0,988 seconds.