Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 8. 9. 2021 (kljub visoko noseči sopotnici vozil neprevidno in povzročil prometno nesrečo, požar na Pohorju,…)

08. 09. 2021 12:35

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah  prejeli  211 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

12  interventnih  klicev  je  bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 26 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru.

S  področja  cestnega  prometa policisti poročajo o treh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in sedmih z materialno škodo.

Nekaj čez 12. uro so v Lahomnem obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta trčila  tovorno  in osebno vozilo. Do trčenja je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja  voznika  osebnega  vozila.  Visoko  nosečo  sopotnico voznika osebnega vozila so po trčenju odpeljali v Splošno bolnišnico Celje, kjer je ostala na opazovanju.

Okoli  15.  ure  so  prometno  nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali na relaciji  Brezno  Ožbalt,  kjer  je  voznik  osebnega  vozila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s cestišča in se lažje poškodoval.

V  popoldanskih urah so v Šmartnem pri Slovenj Gradcu obravnavali prometno poškodbo,  v  kateri se je lažje poškodovala kolesarka, ki je na kolesarski stezi padla, ker se je poskušala izogniti mački.

Na območju Prevalj so sinoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus  z alkotestom pokazal, da je imel 0,74 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Zaradi  kršitev javnega reda in miru so včeraj štirikrat ukrepali v javnih in šestkrat v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete poročajo o dveh vlomih in požaru.

V  Dolgi  Gori  je neznani storilec vlomil v garažo ob stanovanjski hiši in ukradel  kotno  brusilko.  Lastniku  je  škodo  povzročil  še  z  razbitjem okenskega stekla.

V  Javorniku,   na  območju  Policijske  postaje  Ravne  na  Koroškem, so obravnavali vlom v vrtno uto. Storilec je ukradel motorno žago.

V  Ribnici  na  Pohorju  so  včeraj obravnavali požar. V  leseni garaži je zagorelo vozilo,  ogenj se je razširil še na drugo vozilo in uničil garažo. Sledi poročilo na ODT.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 4,888 seconds.