Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 1. 10. 2019 (nacionalna preventivna akcija, prometna s hudimi poškodbami, pijana voznica povratnica,…)


Komajda se je začelo novo šolsko leto in že je tu oktober. Mesec, ko postajajo svetlejši deli dneva krajši. V tem času so pešci v prometu manj vidni kot sicer in pogosteje prihaja do prometnih nesreč, v katerih so udeleženi. Prav zato bo na območju celotne Slovenije od danes do 13. oktobra potekala nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev.

Na območju Policijske uprave Celje sta letos v prometnih nesrečah umrla dva pešca. Eden februarja v Celju in drugi aprila v Radljah ob Dravi. Lani so smrtno prometno nesrečo pešca obravnavali v Šmarju pri Jelšah v mesecu avgustu. V letu 2017 so v prometnih nesrečah na našem območju umrli kar trije pešci. Januarja v Celju pešec, februarja v Celju peška in marca pešec v Latkovi vasi. Voznike opozarjamo, naj bodo na pešce zelo pozorni.

Pešcem pa svetujemo, naj kar se da poskrbijo za lastno varnost tako, da so na cestah še posebej previdni in vidni.

Ostajamo pri cestnem prometu.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Dovže

Včeraj, nekaj po 16 uri, so v Dovžah na območju Policijske postaje Slovenj Gradec, obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje poškodoval sopotnik na motornem kolesu. Ko je voznik motornega kolesa, ki je vozil iz smeri Dovž, zapeljal na glavno cesto je z motornega kolesa, v obcestni jarek, padel njegov sopotnik in se huje poškodoval.

Prometna nesreča – Veliko Širje

Danes, ob 7.20 uri, so bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v Velikem Širju, na relaciji Zidani Most – Rimske Toplice. Udeleženi sta dve vozili in sicer osebno vozilo ter kombinirano vozilo za prevoz otrok. V prometni nesreči se je lažje poškodoval voznik kombiniranega vozila , ki je zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v voznika osebnega vozila, ki je v tistem trenutku pripeljal nasproti. Po prvih podatkih ni poškodovan nihče od potnikov v kombiniranem vozilu, kot tudi ne voznik osebnega vozila. Cesta je že odprta za ves promet.

Zaseg vozila – Ravne na Koroškem

Na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem so včeraj zasegli osebno vozilo voznici, ki so ji pred par dnevi, zaradi vožnje pod vplivom alkohola, začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

V nadaljevanju še o ostalem včerajšnjem dogajanju.

Tatvina nafte – Celje

Včeraj zjutraj so bili obveščeni o tatvini približno 260. litrov nafte, ki jo je storilec ukradel iz rezervoarja delovnega stroja parkiranega na delovišču pri železniški postaji v Celju.

Vlomi – Slovenske Konjice

V Škalcah, na območju Slovenskih Konjic, so včeraj v jutranjih urah obravnavali vlom v prostore ob golf igrišču. Storilec je ukradel menjalni denar.

Storilec je vlomil tudi v bližnji gostinki lokal, od koder ni ničesar odnesel.

V Slovenskih Konjicah so včeraj obravnavali še vlom v zabojnik pri mini živalskem vrtu. V tem primeru je storilec ukradel nekaj gotovine.

Vlom v avtomat za kavo – Velenje

V trgovskem centru v Velenju je storilec vlomil v avtomat za kavo in ukradel gotovino.

Tatvina – Podolševa

Z gradbišča na območju Podolševe je neznani storilec med vikendom ukradel 30 vreč cementa.

Ilegalni prestop državne meje – Rogaška Slatina

Včeraj v dopoldanskih urah so na območju Policijske postaje Rogaška Slatina obravnavali ilegalni prehod državne meje. 23-letni državljan Alžirije je ilegalno vstopil v Republiko Slovenijo. Po opravljenih postopkih so ga včeraj že vrnili hrvaškim varnostnim organom.