Poročilo Policijske uprave Celje: torek 11. 10. 2022 (policija prosi za informacije o velenjskem goljufu, zapeljala na nasprotni vozni pas in povzročila nesrečo,…)

11. 10. 2022 12:20

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 292 klicev občanov. 92 klicev je bilo interventnih.

31 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 35 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost:

S področja cestnega prometa PU Celje poroča o eni prometni nesreči z lažjimi poškodbami in enajstimi prometnimi nesrečami z materialno škodo. Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, so zasegli vozili.

Do prometne nesreče z lažjimi poškodbami je prišlo včeraj ob 16.20 uri v Spodnjih Prelogah, na območju Slovenskih Konjic, kjer sta trčili voznici osebnih vozil. Prometno nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je zaradi nepravilne strani vožnje trčila v drugo voznico osebnega vozila, ki je pripeljala iz nasprotne smeri. Udeleženki sta bili odpeljani v SB Celje, kjer so jima nudili pomoč. Zoper povzročiteljico sledi plačilni nalog.

Javni red in mir:

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Včeraj okoli 14. ure je v Velenju neznani storilec star okoli 30 let, visok okoli 185 cm, močnejše postave, svetlih srednje dolgih las, s poraščeno brado, oblečen v belo majico, izvršil kaznivo dejanje goljufije. Storilec je poklical oškodovanko in se lažno predstavil, da je policist ki preverja bančno uslužbenko katera v banki izdaja denar. Oškodovanko je z navedeno pretvezo prepričal, da je na banki dvignila denar za katerega ji je rekel, da ga bo takoj vrnil, vendar ji je denar odvzel in pobegnil s kraja. Osumljenec se je na kraj pripeljal z osebnim vozilom bele barve. Občane policisti pozivajo, da v kolikor imajo kakršnekoli informacije o storilcu da pokličejo na anonimno številko Policije 080 1200 ali 113.

Včeraj zjutraj so bili obveščeni o vlomu v skladiščne prostore na Delavski cesti v Slovenskih Konjicah. Iz skladišča je neznani storilec odtujil baker v vrednosti za okoli 40.000 €.

V Slovenj Gradcu na Kopališki ulici je neznani storilec poškodoval ograjo.

V Kozjem na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah je neznani storilec poskušal vlomiti v kontejner v zbirnem centru.

V Celju na Kajuhovi ulici je neznani storilec odtujil kolo z motorjem znamke Piaggio z registrsko oznako KP OD-K5.

V Vuhredu je neznani storilec odtujil akumulator na semaforju gradbišča.

M.S./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
136 queries in 0,737 seconds.