Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 11. 6. 2019

11. 06. 2019 09:01

Včeraj so na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje sprejeli 273 klicev občanov, v 74 primerih je šlo za interventne dogodke.

Od obravnavanega dogajanja izpostavljajo ilegalne prestope državne meje, prometno nesrečo, dve nesreči pri delu, dva zasega vozil in par vlomov in tatvin.

Ilegalni prestop državne meje – Dobovec, Rogatec

Na območju Dobovca so zjutraj prijeli 13 ilegalnih prebežnikov, državljanov Afganistana. Deset je bilo mladoletnih. Afganistance je v bližino meje s kombiniranim vozilom pripeljal državljan Romunije, jih odložil na hrvaški strani, da so peš prečkali reko Sotlo in jih nameraval znova naložiti v vozilo na slovenski strani. 28-letnemu Romunu so odvzeli prostost in ga bodo kazensko ovadili. Vsi afganistanski državljani so zaprosili za azil.

V popoldanskih urah so policisti Postaje mejne policije Rogatec pri ilegalnem prečkanju meje zalotili še pet tujcev, državljanov Kosova, in sicer družino s tremi mladoletnimi otroki. Prav tako so v nadaljevanju pri prestopu meje obravnavali še voznika, ki jih je pripeljal do kraja, kjer so ilegalno vstopili v Slovenijo. Tujce so po opravljenih postopkih vrnili hrvaškim varnostnim organom, voznika državljana Kosova, pa oglobili.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Velenje

Včeraj, par minut pred osmo uro zjutraj, so v krožišču Ceste na jezero in Koroške ceste v Velenju obravnavali prometno nesrečo. Povzročil jo je 54-voznik osebnega avtomobila, ki se je nepravilno vključeval v krožišče in
je zaprl pot 57-letnemu vozniku kolesa z motorjem, ki se je v trčenju huje poškodoval.

Vlom v dva gradbena zabojnika – Mozirje

Na delovišču v Mozirju so včeraj obravnavali vlom v dva gradbena zabojnika. Storilec je ukradel akumulatorsko kotno brusilko in več kosov ročnega orodja.

Tatvina orodja – Velenje

V Velenju je neznani storilec iz kombiniranega vozila ukradel žago.

Vlom v klet – Velenje

V Šaleku v Velenju smo obravnavali vlom v klet. Lastnik pogreša novo udarno kladivo in brusilko.

Tatvina denarja iz blagajne – Celje

V Celju, pri mestnem pokopališču, je včeraj neznani storilec iz blagajne cvetličarne ukradel dnevni izkupiček, medtem, ko je zaposlena delo opravljala zunaj.

Nesreči pri delu – Ožbalt in Hudinja

Včeraj so obravnavali še dve nesreči pri delu, v katerih sta se dve osebi lažje poškodovali. Enemu je v podjetju v Ožbaltu pri demontaži zapornice veriga stisnila roko. Drugi se je poškodoval pri delu s traktorjem v Hudinji na območju Slovenskih Konjic. Tuja krivda je v obeh primerih izključena.

Zasega vozil – Rogla in Velenje

Na Rogli so včeraj vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, zasegli neregistrirano osebno vozilo z nameščenimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu. Vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenje in pod vplivom alkohola so vozilo danes ponoči zasegli tudi v Velenju.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi

koncert-nana-milcinski-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 0,904 seconds.