Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 12. 2. 2019

12. 02. 2019 10:12

Na območju Policijske uprave Celje smo včeraj obravnavali 58 interventnih dogodkov.

Od obravnavanega dogajanja s področja kriminalitete izpostavljamo pet vlomov v objekte, štiri vlome v vozila, dve tatvini ter zaseg tablet.

S področja cestnega prometa poročamo o dveh zasegih vozil. V Žalcu smo včeraj v dopoldanskih urah zasegli neregistrirano osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, na območju Dramelj pa voznici, ki je prav tako vozila brez vozniškega dovoljenja.

Vloma v stanovanjski hiši – Tolsti vrh, Prožinska vas

V Tolstem vrhu pri Mislinji je neznani storilec skozi okno vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Ukradel je diatonično harmoniko.

Vlom v nenaseljeno stanovanjsko hišo smo včeraj obravnavali tudi v Prožinski vasi. V tem primeru je storilec ukrade daljnogled.

Vloma v gostinska lokala – Celje

Danes zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v dva gostinka lokala v Celju in sicer na Opekarniški ulici in Ljubljanski cesti. Iz lokala na Ljubljanski cesti je storilec ukradel menjalni denar, podatkov o tem, kaj je storilec ukradel iz gostinskega lokala na Opekarniški ulici, še nimamo.

Vlom v gradbena zabojnika – Šoštanj

V Šoštanju je neznani storilec vlomil v ograjen prostor delovišča in nato v dva gradbena zabojnika. Ukradel je vibracijsko ploščo, motorno žago, udarno kladivo in več drugega orodja, s čimer je lastnikom povzročil za
dobrih 10.000 € škode.

Tatvina bakrenih žlebov – Celje

Na Cesti na Dobrovo v Celju je neznanec s strehe stanovanjske hiše ukradel bakrene žlebove.

Tatvina goriva – Velenje

Na območju Velenja je neznani storilec iz rezervoarja tovornega vozila ukradel dobrih 150 litrov nafte.

Vlomi v osebna vozila – Celje

V Celju smo včeraj obravnavali štiri vlome v osebna vozila. Dva na Ulici XIV. divizije in dva na Partizanski ulici. Storilec ni ukradel nič vrednejšega, škodo je lastnikom povzročil z razbitjem stekel.

Zaseg tablet – Celje

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so sinoči v Celju obravnavali 50-letnega romunskega voznika osebnega vozila in dva sopotnika. Pri postopku so ugotovili, da je imel 40-letni sopotnik pri sebi večjo količino tablet, ki so uvrščene na seznam prepovedanih drog. 40-letnika bomo kazensko ovadili.

Za konec še o včerajšnjem nadzoru cestnega prometa. V AD-HOC nadzoru, ki smo ga včeraj med 6.30 in 9.30 izvajali na celotnem območju naše policijske uprave smo zaznali 45 kršitev voznikov, ki med vožnjo niso uporabljali varnostnih pasov, 32 kršitev zaradi uporabe telefona med vožnjo, 15 kršitev voznikov do pešcev in 91 kršitev pešcev.

S podobnimi nadzori bomo redno nadaljevali tudi v prihodnje.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi, Policijska uprava Celje

sola-voznje-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,842 seconds.