Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 12. 5. 2020 (tatvine iz trgovin, JRM)

12. 05. 2020 09:23

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je v zadnjih štiriindvajsetih urah poklicalo 278 občanov. 71 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Kriminaliteta

Včeraj ponoči je neznani storilec poskušal vlomiti v bencinski servis v Celju. S poškodovanje vrat na zadnji strani objekta, je lastnikom povzročil za okoli 1.000 € škode.

V Lokovici so policisti obravnavali vlom v gradbeni zabojnik. Storilec je ukradel rezalko betona vredno okoli 2.000 €.

Včeraj so bili obveščeni, da je v soboto neznani storilec iz blagajne v kmetijski zadrugi na Muti ukradel 220 €.

Včeraj so iz trgovine v Šentjurju obvestili, da sta dva neznanca poskušala ukrasti več parfumov, britvic in čokolad. Trgovke so ju pri tatvini zalotile, jima vzele ukradene predmete, policistom pa sporočile, s katerim vozilom sta se odpeljala. Vozilo so ustavili na avtocestnem izvozu Slovenske Konjice. Voznik in sopotnik, stara 41 in 47 let, oba doma z območja Policijske uprave Maribor, sta imela v vozilu več različnega orodja, vrednega dobrih 100 €, ki sta ga pred tem ukradla v drugi trgovini v Šentjurju. Ukradene stvari so jima zasegli, po zbranih obvestili ju bodo
kazensko ovadili.

Včeraj so imeli policisti na Mariborski ulici v Celju v postopku moškega, ki so ga v preteklosti večkrat obravnavali zaradi tatvin. Moški je imel pri sebi več instalacijskega materiala, ki ga je pred tem ukradel v trgovskem centru v Celju. Ukradene stvari so mu zasegli in jih vrnili v trgovino, osumljenega bodo po zbranih obvestilih kazensko ovadili.

V popoldanskih urah so bili obveščeni o tatvini električnega skiroja znamke Xiaomi, črno rdeče barve, ki ga je lastnik parkiral pred trgovino v Novi vasi v Celju. Po oceni lastnika je skiro vreden okoli 400 €.

Sinoči so bili obveščeni o tatvini skuterja znamke SYM Orbit, črne barve, reg. št. CE3LH2. Skuter je bil zaklenjen parkiran pred stanovanjskim blokom na Nušičevi ulici v Celju.

Prometna varnost

V Kavčah pri Velenju se je včeraj dopoldne v prometni nesreči lažje poškodoval voznik kolesa z motorjem, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel.

Poleg omenjene smo včeraj obravnavali še 10 prometnih nesreč z materialno škodo.

V Laškem so zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Iz istega razloga so v Celju vozniku zasegli kolo z motorjem.

Javni red in mir

Na območju Laškega so policisti zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilni nalog občanki, ki se je neprimerno vedla do bivšega partnerja.

V Celju so izdali plačilni nalog občanu, ki je kršil javni red in mir in s palico napadel občana, ki ga je opozoril na neprimerno obnašanje.

Na območju Polzele so plačilni nalog izdali moškemu, ki se je s sosedi sprl zaradi parkiranih vozil.

 

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,037 seconds.