Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 14. 3. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 263 klicev občanov. 69 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

28 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 27 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Na območju policijskih postaj Rogaška Slatina, Šentjur in Ravne na Koroškem so policisti obravnavali sume storitve kaznivih dejanj nasilje v družini. Nasilnežem so izrekli ukrepe prepovedi približevanja, sledijo kazenske ovadbe.

V Tolstem Vrhu, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je gotovino.

V noči iz nedelje na ponedeljek je neznani storilec razbil steklo gostinskega lokala na Ljubljanski cesti v Celju in lastnikom povzročil za okoli 1.000 € škode.

Nezakonite migracije

Na območju Rogatca so policisti zjutraj izsledili šest državljanov Iraka, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.