Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 15. 6. 2021 (kolesar trčil v zajca, v križišču čez rdečo,…)

15. 06. 2021 10:50

Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje so včeraj prejeli 288 klicev občanov. 61 klicev je bilo interventnih.

18  interventnih  klicev  je  bilo  s področja kriminalitete, 30 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

S   področja   cestnega  prometa policisti poročajo  o  prometni  nesreči  s  hudimi poškodbami,  o  petih  z  lažjimi  in  štirinajstih  prometnih  nesrečah  z materialno škodo.

Včeraj, okoli 15.30 ure, je na lokalni cesti izven naselja Zgornji Gabrnik, prišlo  do  prometne  nesreče,  v  kateri  se  je  hudo poškodoval 63-letni kolesar,  ki  je  kolesaril  po lokalni cesti Zgornji Gabrnik – Pečica. Pri vožnji  po klancu navzdol je prišlo do bočnega trčenja z osebnim vozilom, s katerim  je  nasproti  pripeljal  28-letni   voznik.  O prometni nesreči policisti še zbirajo obvestila, saj si izjavi udeleženih nasprotujeta.

V  križišču  Šmarjeta  – Rimske Toplice sta v jutranjih urah trčila voznika osebnih  vozil. Prometno nesrečo je zaradi izsiljevanja prednosti povzročil 72-letni voznik osebnega vozila. V trčenju se je lažje poškodovala 75-letna voznica osebnega vozila. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

V  dopoldanskih  urah  je  52-letna  voznica osebnega vozila na Miklošičevi ulici  v  Celju, pri vzvratni vožnji trčila v 81-letno peško. Peška se je v prometni  nesreči  lažje  poškodovala.  Povzročiteljici so izdali plačilni nalog.

V  popoldanskih  urah  se je na lokalni cesti v Lepi Njivi lažje poškodoval 65-letni kolesar, ki je trčil v zajca, ki je skočil predenj.

Okoli  21.  ure je v Runtolah zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padla 18-letna kolesarka in se lažje poškodovala.

Prometno  nesrečo z lažjimi poškodbami so okoli 21.30 ure obravnavali tudi v  Slovenj  Gradcu,  kjer  je   56-letna voznica osebnega vozila v križišče zapeljala  pri  rdeči  luči  in trčila v 37-letno voznico, ki je v križišče pravilno  pripeljala  pri  zeleni  luči.  37-letnica  se je v trčenju lažje poškodovala. Povzročiteljici so izdali plačilni nalog.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali štirikrat.

S področja kriminalitete izpostavljamo požar.

Včeraj  okoli  7. ure zjutraj so bili obveščeni o požaru v Žalcu. Zagorelo je  v  delavnici.  Ogenj  je  je uničil več avtomobilskih gum in različnega orodja. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 1,295 seconds.