Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 16. 11. 2021 (z delovišča v Celju odtujeni bakreni vodniki, Maročani v Dramljah,…)


Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 212 klicev občanov. 50 klicev je bilo interventnih.

19 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete,  štirje s področja mejnih  zadev  in  tujcev,  19 s področja prometne varnosti in 5 s področja javnega reda in miru.

V  Celju,  na  Ulici  Ivanke  Uranjekove, so  obravnavali  poskus vloma v poslovne  prostore.  Storilcu  v  prostore ni uspelo vstopiti, lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem okna.

Z delovišča na Dečkovi cesti v Celju je neznani storilec ukradel dobrih 100 m bakrenih vodnikov in lastnikom povzroči za okoli 1.500 € škode.

S  področja  ilegalnih  migracij policisti poročajo o treh državljanih Maroka, ki so ilegalno  vstopili  v Slovenijo. Tri Maročane so izsledili ob avtocesti na območju Dramelj. Maročani  so  se na naše območje pripeljali z Madžarske, skriti  v  podvozju romunskega priklopnega vozila.  Ko je voznik ustavil na avtocestnem  počivališču Zima in jih opazil so zbežali. Kmalu zatem so jih izsledili in z njimi izvedli postopke.