Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 19. 10. 2021 (požara v celjskem in konjiškem podjetju, kraja katalizatorjev avtomobila,…)

19. 10. 2021 11:55

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 264 klicev občanov. 70 klicev je bilo interventnih.

14  interventnih  klicev  je  bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 30 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

S  področja  cestnega  prometa poročamo o treh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in dvanajstih z materialno škodo.

Nekaj  čez  5.  uro  zjutraj  sta  se  v prometni nesreči v Spodnjem Doliču poškodovali  dve  osebi.  Prometno  nesrečo  je povzročila voznica osebnega vozila,  ki  je  zaradi  izsiljevanja  prednosti  trčila v voznika osebnega vozila.  Oba voznika sta se v trčenju lažje poškodovala.

Okoli  16.  ure smo v Dolu pod Gojko obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta  bila  udeležena voznik osebnega vozila in voznik kros motorja. Slednji se   je  v  trčenju  lažje  poškodoval.   Okoliščine  prometne  nesreče  še preverjamo.

Nekaj pred 17. uro smo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali še v  Žalcu,  kjer  je  voznica osebnega vozila izsilila prednost kolesarju in trčila vanj. Kolesar se je v trčenju lažje poškodoval.

V  Velenju  smo  včeraj popoldne obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel  nekaj  manj  kot  dve promili alkohola v krvi. Ker je vozil tudi brez vozniškega dovoljenja, smo mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj ukrepali trikrat.

S  področja kriminalitete izpostavljamo dva požara, štiri tatvine in poskus vloma.

Včeraj smo bili obveščeni o tatvini treh katalizatorjev.

Dva  katalizatorja  je neznani storilec ukradel z osebnih vozil znamke Opel Astra.  Obe  vozili  sta  bili parkirani na ulici Pod Kostanji v Celju.  Na ulici  Pod  Gabri v Celju je storilec katalizator ukradel z osebnega vozila VW Polo.

V  Prisojah,  na  območju  Prevalj,  smo  obravnavali  tatvino avtomobilske prikolice.

V Vojniku je neznani storilec poskušal vlomiti v osebno vozilo. V vozilo mu ni  uspelo  priti,  je  pa lastniku škodo povzročil s poškodovanjem vrat na sovoznikovi strani.

Nekaj  pred  19. uro smo bili obveščeni, da je zagorelo v silosu podjetja v Slovenskih  Konjicah.  V  silosu  je  najverjetneje   prišlo  do  samovžiga odpadnega prahu. Z ogledom kraja nadaljujemo danes.

Nekaj  čez  19.  uro  smo bili obveščeni še o požaru v Trnovljah pri Celju, kjer  je  zagorelo  v  zbirnem  centru  odpadkov in sicer v mlinu za mletje odpadkov. Ogled kraja bomo opravili danes.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
139 queries in 0,868 seconds.