Poročilo Policijske uprave Celje: torek 19. 7. 2022 (policisti kar šestim voznikom zasegli vozila,…)


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 248 klicev občanov. 76 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

22 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 30 s področja prometne varnosti in 22 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa policisti poročajo o eni prometni nesreči z lažjimi poškodbami in šestih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Šestim voznikom so zasegli vozila. Na območju Dravograda so zasegli dva neregistrirana cross motorja, v Gornjem Gradu dva neregistrirana skuterja mladoletnima voznikoma, v Šoštanju in v Celju pa osebni vozili. Nihče od voznikov ni imel veljavnih vozniških dovoljenj. Voznik v Šoštanju je vozil še pod vplivom alkohola. V krvi je nekaj več kot dve promili alkohola.

Pijanega voznika so ponoči obravnavali tudi v Radljah ob Dravi. Alkotest je pokazal, da je imel v krvi promilo in pol alkohola.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so trikrat ukrepali v zasebnih in osemkrat v javnih prostorih.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so včeraj do streznitve pridržali občana, ki ga je varnostnik, v eni od trgovin v Velenju, zalotil pri tatvini športnih copat in zvočnika. Občan se je varnostniku agresivno uprl in razgrajal ter poškodoval vrata v enem od prostorov trgovine.

V Pletovarju so obravnavali poškodbo pri delu. 68-letni občan si je pri nameščanju kardana na traktor huje poškodoval roko.

Iz tovornega vozila parkiranega na Resljevi ulici v Celju je neznani storilec ukradel več aluminijastih odlitkov vrednih okoli 2.500 €.

V Strenskem, na območju Policijske postaje Laško, so obravnavali vlom v prostore deponije komunalnih odpadkov. Storilec je ukradel več hladilniških kompresorjev.

V Celju, na Mariborski cesti, so obravnavali vlom v frizerski salon. Storilec je ukradel tablični računalnik in menjalni denar.

V Trnovljah so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec, ki mu v hišo ni uspelo vstopiti, je lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem okna in vhodnih vrat.

M.T./PU Celje