Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 2. 6. 2020 (huje poškodovani vlomilec)

02. 06. 2020 15:47

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je v zadnjih 24 urah poklicalo 277 občanov. 79 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

Prometna varnost

Včeraj so policisti na celotnem območju Policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na vožnji voznikov enoslednih vozil in hitrosti. Zaradi prekoračene hitrosti so ukrepali zoper 117 voznikov. Kontrolirali so 36 voznikov motornih koles in koles z motorji ter zaznali 14 kršitev. Dva motorista sta vozila pod vplivom alkohola. V nadzoru so zaznali tudi šest kršitev kolesarjev. Eden je kolesaril pod vplivom alkohola.

Občanka je včeraj opozorila na nezanesljivo vožnjo voznice osebnega vozila v Košnici pri Celju. Voznico so kmalu po klicu ustavili v Celju. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela 1,39 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka oziroma več kot 2,70 promila alkohola v krvi. Voznici so odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog. Občanki se za obvestilo zahvaljujejo.

V Stranicah so mladoletnemu vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja zasegli kolo z motorjem.

Neregistrirano kolo z motorjem so vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, včeraj zasegli tudi v Braslovčah.

Na Viču so zasegli neregistrirano osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

V Velenju so vozniku zasegli kolo z motorjem, ki je bilo predelano tako, da je dosegalo večjo hitrost od dovoljene.

Voznici, ki je vozila brez vozniškega dovoljenja, so včeraj osebno vozilo zasegli tudi v Laškem.

Kriminaliteta

V Ostrožnem pri Ponikvi so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, je ukradel gotovino.

V Šmatevžu, na območju Policijske postaje Žalec, se je sinoči pri poskusu vloma v zapuščen dvorec, huje poškodoval 34-letni moški. 34-letnik je poskušal v dvorec vlomiti skozi okno. Ker mu ni uspelo odstraniti kovinskih rešetk, je poskušal po žlebu splezati nadstropje višje, do okna, ki ni zavarovano z rešetkami. Pri plezanju je padel okoli 4 metre v globino. Z njim je bil na kraju poskusa vloma tudi 31-letni moški. Oba so v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi storitve kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete.

Iz osebnega vozila, parkiranega pred trgovino na Kidričevi ulici v Celju, je neznani storilec ukradel torbo s prenosnim računalnikom, vrednim okoli 1.700 €.

Na območju Radeč je neznani voznik na osebnem vozilu prerezal tri pnevmatike.

Na Kardeljevem trgu v Velenju je neznani storilec s kolesa parkiranega v kolesarnici ukradel zadnje kolo.

Javni red in mir

V večernih urah so policisti v Celju obravnavali kršitelja, ki je razgrajal v gostinskem lokalu in nadlegoval zaposlene in goste. Ker se ob prihodu policistov na kraj ni umiril, pač pa nadaljeval s kršitvijo, so ga pridržali do streznitve.

Ostalo

Na Policijski postaji Žalec imajo med najdenimi predmeti kolo znamke SCIROCCO, tip LIFE CLASSIC 28, črne barve z nalepkami v beli in zlati barvi. Lastnika pozivajo, da se z dokazili o lastništvu oglasi na Policijsko postajo Žalec.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 0,731 seconds.