Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 21. 7. 2020 (goljufija pri nakupu listka za športne stave, ukradel brivnik,…)

21. 07. 2020 12:09

Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje so včeraj prejeli 317 klicev občanov. 72  klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

V  Preboldu  so  včeraj obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala mladoletna kolesarka, ki je padla.

Vožnja pod vplivom alkohola

Včeraj  popoldne nas je občan obvestil o nezanesljivi vožnji voznika, ki je vozil  iz  smeri  Šmarja.  Voznika  so  v  Šentjurju  ustavili. Preizkus z alkotestom  je  pokazal,  da  je  imel  0,85  miligramov  alkohola  v litru izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog. Občanu se za klic zahvaljujemo.

V  Šentjurju  so  včeraj  obravnavali  še  dva  pijana voznika, enaga pa v Šoštanju.

V  večernih  urah so v Bezovju  ustavili voznika, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,83 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Na  Ulici  Kozjanskega  odreda  je   zvečer  voznik osebnega vozila trčil v ograjo stanovanjske hiše in odpeljal s kraja. Pri tem je izgubil registrsko tablico, na podlagi katere so ga kmalu izsledili. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,85 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Nekaj  čez  23.  uro  so  v Šoštanju opravili preizkus alkoholiziranosti z voznikom osebnega vozila, državljanom Bolgarije. Alkotest je pokazal, da je imel 1.23 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano skoraj  dve  promili  in  pol  alkohola  v  krvi. Zoper vse tri bodo podali obdolžilne predloge.

Alkohol  je  očitno  vse  preveč  prisoten  med  vozniki,  kar  je  skrajno neodgovorno in nevarno, zato znova pozivamo vse voznike naj nikar ne pijejo alkoholnih  pijač,  če  nameravajo  voziti.  Posledice  vožnje  pod vplivom alkohola so pogosto tragične.

Kriminaliteta

V trgovini na Mariborski  cesti v Celju so včeraj dopoldne obravnavali tatvino. Neznani moški je iz škatle ukradel brivnik, vreden dobrih 40 € in pobegnil.

Občan,  ki  se  mu  za  klic policisti zahvaljujejo, jih je včeraj obvestil, da je na Kidričevi   ulici   v  Celju,  opazil  moške,  ki  dajejo  videz ilegalnih prebežnikov.  Na  kraju so izsledili štiri afganistanske državljane, ki so se  na  območju  Srbije  skrili  v tovorni del tovornega vozila in ilegalno vstopili v Slovenijo. Postopki z njimi še potekajo.

Včeraj so obravnavali dve goljufiji. Eno v Laškem in eno v Žalcu.

Neznani  storilec je v Laškem  na  prodajnem mestu loterije želel kupiti listek za športne stave v višini 150 €. Ko je zaposlena natisnila listek, je moški kodo slikal s telefonom in fotografijo poslal drugemu, ki je vsoto vnovčil na bencinskem servisu. Ko je zaposlena želela listek stornirati, to več ni bilo mogoče, saj je bila zakupljena vsota že vnovčena.

V  Žalcu je storilec goljufijo ponovil v prostorih pošte in z dejanjem tudi pošti  povzročil  za  150  €  škode.  Podoben  primer  so  prejšnji  teden obravnavali tudi na območju Celja. O storilcu zbirajo obvestila.

Sinoči  so  bili  obveščeni o vlomu v osebno vozilo v Zalogu pri Šempetru. Storilec  je iz vozila ukradel denarnico z dokumenti, bančnimi karticami in manjšo vsoto gotovine. Lastnici je škodo povzročil še z razbitjem stekla na oknu.

V večernih urah je občan v kletnih prostorih stanovanjskega bloka na Čopovi ulici  v  Celju,  pri  tatvini  dveh  koles,  zalotil  moškega.  Po zbranih obvestilih ga bodo kazensko ovadili.

Zaradi  kršitev  javnega  reda in miru so včeraj petkrat ukrepali v javnih prostorih   in  trikrat  v  zasebnih.  Enega  kršitelja  so  pridržali  do streznitve.

PU Celje, foto: pixabay

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
137 queries in 0,813 seconds.