Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 21. 9. 2021 (pobesneli bik, zbila kolesarja,…)

21. 09. 2021 13:54

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah  prejeli 225 klicev občanov. 55 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

17  interventnih  klicev  je  bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih  zadev  in  tujcev,  25 s področja prometne varnosti in 8 s področja javnega reda in miru.

Včerajšnje  dogajanje  je  na  žalskem  območju  v  dobršni meri zaznamoval razjarjen  bik,  ki  je prestrašil  več občanov Polzele, Založ in okoliških zaselkov.   Bik je že pred dnevi pobegnil s kmetije na območju Šmartnega ob Paki,  lastniku  pa  ga  kljub  iskanju  ni uspelo najti. Pobeglega bika so občani  včeraj  okoli 15.30 ure  opazili med Podvinom in Polzelo, v bližini križišča  za  Goro  Oljko  in   nato  v centru Polzele, kjer se je zagnal v občana,  ki   mu  je na srečo uspel pobegniti. Bik je nato odšel do bližnje kmetije  na območju Založ, kjer je v hlevu napadel lastnika, ki se je uspel ubraniti.   Iz  hleva   je  pobegnil na dvorišče bližnje stanovanjske hiše. Policisti  so   na  kraju  stanovalce   takoj napotili v stanovanjsko hišo, agresivnemu  biku  pa  so  poskušali  omejiti gibanje in ga umiriti. Ker je postajal vedno bolj agresiven in nevaren so ga bili primorani ustreliti.  V streljanju  ni  bil  ogrožen  nihče  od  občanov.  Bik  po do sedaj zbranih podatkih  ni poškodoval nikogar od občanov, do kakšne posamezne poškodbe je morebiti  prišlo,  ko so se mu občani, ki jih je napadal umikali in bežali. Bik  je  škodo  povzročil  na  več ograjah in objektih. O celotni zadevi policisti še zbirajo obvestila. Posnetek bika sredi Polzele, ki ga je v objektiv ujel občan, smo objavili tukaj.

V nadaljevanju najprej o dogajanju s področja prometne varnosti.

Včeraj  so  na  našem  območju  obravnavali  eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, eno z lažjimi in dvanajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno  nesrečo  s  hudimi  poškodbami  so okoli 18.30 ure obravnavali v Letušu.  Povzročila jo je 21-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri  Malih  Braslovč  proti  Mozirju.  V Letušu je prehitevala 56-letnega kolesarja,  ki  je  zavijal  v  levo  v smeri Dobrovelj in je  svojo namero pravočasno  nakazal  z  vodoravno  odročeno  roko.  Voznica  ga je v tistem trenutku  poskušala  prehiteti   po  desni  strani.  Ker  ni   imela dovolj prostora za prehitevanje  je s sprednjim levim delom vozila trčila v zadnje kolo  kolesarja,  ki  je  padel  po  tleh  in  se  hudo  poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti bodo voznico kazensko ovadili.

Na  območju Letuša so v jutranjih urah obravnavali tudi prometno nesrečo z lažjimi  poškodbami. Zgodila se je nekaj pred sedmo uro zjutraj med Letušem in  Mozirjem, kjer je voznica osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo  zapeljala  z vozišča in se lažje poškodovala. Voznici so izdali plačilni nalog.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petkrat.

S  področja  kriminalitete izpostavljamo vlom v stanovanjsko hišo in poskus vloma v vrtno uto.

Vlom  v  stanovanjsko  hišo  so obravnavali v Radmirju. Storilec je v hišo vlomil  skozi  pritlično  okno,  prostore  preiskal  in  ukradel  več kosov zlatnine.

V  Velenju,  na Ulici Simona Blatnike je storilec poskušal  vlomiti v vrtno uto  in sicer tako, da je  poskušal prežagati ključavnico na vrtni uti, kar mu ni uspelo. Lastniku je škodo povzročil s poškodovanjem ključavnice.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,974 seconds.