Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 22. 12. 2020 (tri prometne nesreče s pijanimi povzročitelji, hudo poškodovan pešec,…)

22. 12. 2020 17:37

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah  prejeli 289 klicev občanov. 71 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

S  področja  cestnega  prometa  poročamo  o  eni  prometni nesreči s hudimi poškodbami,  eni  z lažjimi in o trinajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Prometno  nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so danes, nekaj minut pred 6.  uro zjutraj,  obravnavali v Mežici, v bližini glavne avtobusne postaje. 47-letni  voznik  osebnega vozila je na prehodu za pešce trčil v 69-letnega pešca,  ki je vozišče prečkal z njegove leve strani.  Pešec se je v trčenju hudo poškodoval.

Na   uvozu na avtocesto na Vranskem, v smeri proti Celju, so včeraj, okoli 18.30  ure,  obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala voznica  osebnega  vozila. Vanjo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in  pod vplivom alkohola, trčil voznik osebnega vozila. Povzročitelja, ki je  imel  nekaj  več  kot 1,2 promili alkohola v krvi bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja.

V  Celju  so  včeraj  obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom  alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 1,6 promila alkohola  v  krvi.  Vozniku  so  odredili  pridržanje do streznitve. Sledi obdolžilni predlog.

1,6  promila alkohola v krvi je imel včeraj tudi voznik osebnega vozila, ki so  ga  v  večernih  urah  ustavili na območju Laškega. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Vse  voznike policisti znova opozarjajo,  da  ne  sedajo  za  volan,  če so uživali alkoholne pijače ali če so pod vplivom psihoaktivnih snovi. Takšna ravnanja so  izredno  nevarna  za  voznike  same,  še posebej pa za ostale nič krive udeležence v cestnem prometu.

Zaradi  vožnje  brez  vozniških  dovoljenj so včeraj zasegli tri vozila. V Celju in v Vojniku so zasegli osebni vozili, v Laškem pa kolo z motorjem.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Požar

Včeraj dopoldne so bili obveščeni, da je na Planini pri Sevnici zagorelo v garaži  ob  stanovanjski  hiši. Zagorelo je v bližini peči. Ogenj je uničil motorno kolo ter več drugih stvari. Tuja krivda je izključena.

Ilegalne migracije

Na  Mejnem  prehodu  Dobovec  so včeraj pri vstopu v Slovenijo, v tovornem delu  bosanskega  tovornega  vozila,  med  kovinskimi  tuljavami,   našli 6 državljanov Maroka, ki so poskušali ilegalno vstopiti v Slovenijo.

PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 4,081 seconds.