Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 23. 2. 2021 (umrl pri sečnji drevja, vlom v avtomat s pijačami in prigrizki,…)

23. 02. 2021 12:36

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah  prejeli 284 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Cestni promet

S  področja cestnega prometa policisti PU Celje poročajo o štirih prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in šestih z materialno škodo.

Prvo  prometno  nesrečo  z lažjimi poškodbami so nekaj pred 6. uro zjutraj obravnavali  v  Šentjurju,  v  križišču Drofenikove ceste. Povzročila jo je voznica  osebnega vozila, ki je izsilila prednost vozniku tovornega vozila. Voznica  se  je  v  trčenju  lažje poškodovala. zaradi povzročitve prometne nesreče so ji izdali plačilni nalog.

Drugo  prometno  nesrečo  z  lažjimi  poškodbami  so  nekaj  pred  13. uro obravnavali na obvoznici med Novo vasjo in Hudinjo v Celju. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v   osebno vozilo voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. V trčenju sta se  lažje  poškodovala  povzročitelj  in  sopotnica  iz drugega udeleženega vozila. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Tretjo  prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so okoli 17. ure obravnavali na  Kidričevi cesti v Celju, kjer sta zaradi izsiljevanja prednosti  trčili dve  voznici  osebnih  vozil.  Voznici  sta se v trčenju lažje poškodovali. Povzročiteljici so izdali plačilni nalog.

Četrto   prometno   nesrečo  z  lažjimi  poškodbami  so  okoli  17.30  ure obravnavali  v  Zadobrovi,  na  območju  Celja,  kjer sta se v trčenju dveh osebnih  vozil,  do katerega je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti, lažje poškodovala  voznik  in  sopotnica   v  osebnem   vozilu. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

V  dopoldanskih urah so v Slovenj Gradcu ustavili voznika osebnega vozila, ki  je  imel  nekaj  manj  kot  promilo in pol alkohola v krvi. Vozniku so začasno  odvzeli  vozniško  dovoljenje,  zaradi vožnje pod vplivom alkohola sledi še obdolžilni predlog.

Dvema  voznikoma,  ki  sta  vozila  brez  vozniških  dovoljenj, so zasegli vozili.

Javni red in mir

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru so štirikrat ukrepali v javnih in dvakrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

Včeraj,  nekaj  pred  10. uro, so bili obveščeni, da je v gozdu na območju Pameč  prišlo  do  delovne  nesreče. Pri sečnji dreves v gozdu se je smrtno poškodoval  68-letni  domačin.  Nanj  se  je podrlo drevo in ga stisnilo ob deblo  drugega  drevesa.   68-letnik  je na kraju nesreče umrl. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Na  Kovinarski  ulici  v  Štorah  je včeraj okoli poldneva neznani storilec skozi  pritlično okno vlomil v stanovanje. Prostore je preiskal. Ukradel je več zlatnine, dva fotoaparata, prenosni računalnik in več drugih stvari.

Iz  rezervoarja  delovnega  stroja parkiranega na delovišču v Trnovljah pri Celju,  je  storilec  ukradel  okoli 200 litrov nafte. Storilec je poskušal nafto  ukrasti  še iz drugega delovnega stroja, vendar mu ni uspelo odpreti pokrova rezervoarja.

Ob  igrišču  na  Opekarniški  cesti  v  Celju  je neznani storilec vlomil v avtomat  s prigrizki in ukradel več različnih pijač in prigrizkov, škodo je povzročil tudi z razbitjem stekla na avtomatu.

Na  območju Laškega so obravnavali požar na stanovanjski hiši. Zagorelo je zaradi  pregretja  dimniške  tuljave. V požaru je nastala manjša materialna škoda. Tuja krivda je izključena.

Na  Mejnem  prehodu  Dobovec  so  dopoldne obravnavali državljana Bosne in Hercegovine z začasnim bivališčem na območju Slovenije, ki je pri prečkanju meje  predložil  ponarejen  Covid  test.  Voznika  bodo  zaradi predložitve ponarejenega testa kazensko ovadili.

Ilegalne migracije

Na  območju  Rogatca so sinoči okoli 20. ure izsledili državljana Turčije, ki  je  ilegalno  vstopil  v  Slovenijo.  Tujca  so po izvedenih postopkih odpeljali v azilni dom.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
139 queries in 1,063 seconds.